parallax background
 

HOE #VERSPILLINGSVRIJ 
BEN JIJ?

 
 
 
 

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling vormt dé beweging van bedrijven en publieke organisaties die hun krachten bundelen voor een gezamenlijk doel: samen verminderen we voedselverspilling met de helft voor 2030. Daarmee houden we in Nederland jaarlijks 1 miljard kilo goed voedsel binnen de keten. En worden we koploper in het realiseren van Sustainable Development Goal 12.3. Samen maken we Nederland #verspillingsvrij. Doe je ook mee?

 

Waarom samen tegen voedselverspilling?

Meer weten? Download hier de infographic

ACTIES VAN SAMEN TEGEN VOEDSELVERSPILLING100

Hoeveel stakeholders zijn er nu?

Er zijn op dit moment 100 stakeholders aangesloten bij Samen Tegen Voedselverspilling. Samen zetten zij zich in om voedselverspilling tegen te gaan in de voedselketen en bieden ze consumenten oplossingen en tools om zelf voedselverspilling te verminderen. Zo bouwen we samen naar een #verspillingsvrij Nederland!

CIRCULAR FOOD CENTER

1 miljard kilo voedsel binnen de keten houden; die ambitie staat centraal bij het circulair food center. Dit kennis- en ontmoetingscentrum opent in CHV Noordkade in de gemeente Meierijstad. De initiatieven in het centrum dragen bij aan SDG 12.3 van de Verenigde Naties om in 2030 voedselverspilling te halveren ten opzichte van 2015. Bedrijven, maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen en overheden bundelen er hun krachten. Het Circular Food Center is een sleutelproject in de Regio Deal Noordoost Brabant.

Verspillingsvrije Week 2021

De Verspillingsvrije Week 2021 was een daverend succes. Ruim 130 partners deden mee en miljoenen Nederlanders zijn geïnspireerd om verspillingsvrij te kopen, te koken en te bewaren. Een mooie stap, want minder voedsel verspillen is wereldwijd één van de belangrijkste maatregelen tegen klimaatverandering. Bekijk hiernaast de aftermovie van deze fantastische week!

VERSPILLINGSVRIJ

Bijna de helft van de Nederlanders kent het verschil tussen Ten minste Houdbaar Tot (THT) en Te Gebruiken Tot (TGT). Goed omgaan met houdbaarheidsdatums kan voedselverspilling voorkomen. Om nóg meer Nederlanders het verschil tussen beide datums duidelijk te maken start de stichting Samen Tegen Voedselverspilling een campagne.

 

DEEL WAT JIJ DOET

 
 
 
 

Deel jouw beste tips tegen voedselverspilling met #verspillingsvrij

 

Onze Dragende organisaties