Aanmelden Online Impactsessie

Online Impactsessies

Ook in tijden waar we niet fysiek kunnen samenkomen willen we jou als stakeholder graag op de hoogte houden van de actuele onderwerpen rondom voedselverspilling, en horen welke vragen op dit moment spelen binnen jouw organisatie. Daarom organiseren we de komende maanden Online Impactsessies via Zoom waarin diverse thema’s aan bod komen, we met elkaar in gesprek gaan, en vragen kunnen worden gesteld aan experts en aan elkaar. Ook kan er een introducé uitgenodigd worden om deel te nemen.

 

Online Impactsessie 10:
"VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT"

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.” Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Onder leiding van Philip den Ouden (voorzitter Samen Tegen Voedselverspilling), laten Cees-Jan Adema (directeur FNLI), Henk Flipsen (directeur Nevedi) en Marc Jansen (directeur CBL) het geluid vanuit de voedselketen tijdens de sessie horen. Hoe dragen zij en hun leden bij aan meer grondstofefficiëntie en wat zijn de wensen voor de politieke agenda in de komende regeerperiode ten aanzien van voedselverspilling?

Daarnaast zal Eric van der Sommen, Raad voor de Dier- en Plantengezondheid en Duurzame Voedselproductie, het Brusselse perspectief duiden. Tot slot vragen we jullie als deelnemers aan de sessie om input. Hoe kunnen we politici nog beter voeden voor een effectief grondstoffenbeleid? Hoe slaan we de brug tussen initiatieven voor impact uit het bedrijfsleven en Den Haag en Brussel? Samen tegen voedselverspilling!

Meld je aan via dit formulier:

 
 

     

    Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

    X