ABN AMRO

"Het terugdringen van voedselverspilling is een belangrijk onderwerp voor mens en milieu. ABN AMRO helpt voedselverspilling te verminderen door het adviseren over en het financieren van de juiste oplossingen."

ABN AMRO

Diana Bergsma

Sectordirecteur Food
 

ABN AMRO en de foodketen

ABN AMRO financiert een groot aantal bedrijven in de foodketen: agrarische ondernemers, foodbedrijven, restaurants en supermarkten. Onze relatiemanagers helpen ondernemers om voedselverspilling te verminderen in hun eigen bedrijfsvoering. Dit doen we door kennisoverdracht en door het financieren van oplossingen of technologie die voedselverspilling terugdringen. Het is dan ook cruciaal om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen om onze relaties goed te kunnen adviseren. Dit doen we met behulp van de kennis van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. 

Artificial Intelligence tegen voedselverspilling

Daarnaast kijken we ook naar onszelf. Dagelijks lunchen er circa 2500 medewerkers van ABN AMRO op veertien verschillende locaties. Het kantoor van ABN AMRO in Amersfoort is een pilot-locatie gestart waar met duurzame catering wordt geëxperimenteerd in samenwerking met Albron. Op deze locatie zijn we begonnen met het slim meten en reduceren van voedselverspilling.

In samenwerking met Zero food waste wordt artificial intelligence en beeldherkenningstechnologie ingezet om voedselverspilling in kaart te brengen. Ook in Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO, wordt geëxperimenteerd met het terugdringen van voedselverspilling. Zo werkt de keuken van Circl met reststromen. Denk aan bokjesvlees, Schipholganzen of ongewenste visbijvangst. De ervaringen worden gebruikt voor toepassingen in andere restaurants van ABN AMRO, maar worden via publicaties en presentaties ook gedeeld met onze klanten.