AIRTENDER

“De juiste luchtdruk voorkomt voedselverspilling. Lucht beïnvloedt in sterke mate de smaak en houdbaarheid van ons voedsel. Airtender ontwikkeld duurzame oplossingen om mensen te helpen voedsel-, smaak- en verpakkingsverspilling te voorkomen. Wij noemen dit MAXIMUM TASTE – MINIMUM WASTE.”

Airtender

Dalibor Borjanin

CEO
 

MAXIMUM TASTE

Oxidatie is goed en ook slecht voor voedsel. Airtender is gespecialiseerd in het beïnvloeden van dit oxidatieproces. Wij maken gebruik van het element lucht. Wij voegen lucht toe wanneer wij het oxidatieproces willen versnellen en wij verwijderen lucht wanneer wij het oxidatieproces willen vertragen. Door het oxidatieproces te versnellen kan de smaak van eten en drinken verbeterd worden. Door het oxidatieproces te vertragen kan de houdbaarheid van eten en drinken verbeterd worden. Voedsel dat langer lekker of zelfs lekkerder is zal namelijk minder snel weggegooid worden.

MINIMUM WASTE

Het is belangrijk om naast voedselverspilling ook verpakkingsverspilling tegen te gaan. Vandaar dat wij producten ontwikkelen waarmee wij gebruikers in staat stellen om voedselverspilling te voorkomen door oude verpakkingen te hergebruiken.

 
 

DUURZAAMHEID

Wij ontwikkelen uitsluitend kwaliteitsproducten met een extreem lange levensduur. Onze producten zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en wij produceren in Nederland in CO2-vriendelijke fabrieken. Wij assembleren bij sociale werkplaatsen. Onze producten helpen mensen om voedselverspilling te voorkomen. In samenwerking met de andere stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling hopen wij Nederland weer een stuk duurzamer te maken.