Bedrijven

Word ook stakeholder

Een van de manieren om zelf in actie te komen is door je als stakeholder bij ons aan te sluiten. Ben jij ondernemer en wil je weten op welke wijze jouw bedrijf of organisatie kan bijdragen aan ‘Samen Tegen Voedselverspilling’? Neem dan contact op met ons op.

Meer lezen?

Er zijn al verschillende initiatieven en platforms waar bedrijven en organisaties zich verenigen om voedselverspilling tegen te gaan. Hieronder een aantal websites waar we je graag naar verwijzen.

Verspilling is verrukkelijk
Verspilling is Verrukkelijk is een platform van ondernemers met oplossingen voor voedselverspilling. Zij pakken voedselverspilling aan door positief te laten zien dat het anders kan. De ondernemers ontwikkelen smaakvolle en mooie producten die gemaakt zijn van voedsel dat anders zou worden weggegooid, vergist of verwerkt tot diervoeder. Denk aan soep van kromme groente (Kromkommer), bier van oud brood (Instock) of zeep gemaakt van sinaasappelschillen (Beeblue). Onder het motto Verspilling is Verrukkelijk organiseren ze ook gezamenlijke evenementen en campagnes om bedrijven en consumenten te verleiden ook met het verminderen van voedselverspilling aan de slag te gaan.

Food Waste Community
Ondernemers kunnen elkaar (ook) online vinden over verspilling op de Food Waste Community! Food Waste Xperts en MVO Nederland ontwikkelden samen dit platform. De online community over voedselverspilling is onderdeel van Futureproof.community: hét platform voor duurzame ondernemersvragen en –oplossingen met meer dan 6.500 leden. Ondernemers, medewerkers en geïnteresseerden kunnen op de Food Waste Community inspiratie opdoen en hun verhaal of uitdaging te delen met anderen, om zo samen te komen van verspilling naar waarde!

No Waste Network
Het No Waste Network is een initiatief van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gericht op ondernemers en instellingen uit de voedselketen. Hun missie is het verhogen van de waarde van voedselresten en het terugdringen van voedselverspilling. In nauwe samenwerking met Alliantie Verduurzaming Voedsel, Wageningen UR en andere stakeholders brengen ze op een inspirerende manier nieuws, onderzoeken en initiatieven om voedselverspilling te verminderen onder de aandacht.