WORD OOK STAKEHOLDER!

Een van de manieren om zelf in actie te komen is door je als stakeholder bij ons aan te sluiten.
Ben jij ondernemer en wil je weten op welke wijze jouw bedrijf of organisatie kan bijdragen
aan ‘Samen Tegen Voedselverspilling’? Neem dan contact op met ons op.

 

Een aantal van onze stakeholders vertelt graag over hun initiatieven. Wat is het verhaal hierachter? Welke eerste stappen hebben zij gezet? En welke meerwaarde biedt Samen Tegen Voedselverspilling? Lees de verhalen hieronder:

Verminderen van voedselverspilling in de levensmiddelenindustrie

Tijdens het produceren en verwerken van voedsel kan in de verschillende stappen veel worden gedaan om voedselverspilling te verminderen en te voorkomen. Verschillende organisaties waaronder onze stakeholders, helpen je graag verder.

VOEDSELVERSPILLING VOORKOMEN ALS RETAILER

In de retail kan op verschillende momenten voedselverspilling worden voorkomen en verminderd. Een aantal van onze stakeholders geeft je een aantal voorbeelden of helpt je graag verder.

 

VEEL WINST TE BEHALEN IN DE HORECA

Tijdens het inkopen, bereiden, serveren en na het (niet) eten kan er veel gedaan worden om waardevolle producten en ingrediënten optimaal te benutten. Onze stakeholders geven je graag een aantal voorbeelden en bruikbare tips.

 

VOUCHERREGELING IN DE KETEN

Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of reduceren en reststromen optimaal te verwaarden. 

 

ACTIELIJN 4 – SPELREGELS VERANDEREN: 10 PRIORITEITEN

Samen Tegen Voedselverspilling doet beroep op politiek, overheid en bedrijven om samen deze spelregels te veranderen. Zo wordt een circulair voedselsysteem, waarin alle grondstoffen zo nuttig mogelijk worden toegepast, de enige logische keuze.


 

Interventies

Om voedselverspilling bij je medewerkers of klanten onder de aandacht te brengen kun je gebruik maken van informatie en handige hulpmiddelen. Samen Tegen Voedselverspilling heeft een overzicht gemaakt van hulpmiddelen die hiervoor goed in te zetten zijn. Deze hulpmiddelen zijn of worden onderzocht op het gebied van effect, gebruik, optimalisatiekansen en reductiepotentieel. Hieronder staan verschillende hulpmiddelen die je kunt inzetten om voedselverspilling te verminderen.

  • Podcast 7: Spelregels verandere
  • Podcast 8: Voedselverspilling, klimaat en broeikasgasuitstoot
  • Podcast 9: Niet-financiële informatie: impact en euro's
  • Podcast 10: Verspillingsvrij op de politieke agenda: Samen naar meer impact
  • Podcast 11: Verspillingsvrije week 2021
  • Podcast 12: Verspillingsvrij met data & technologie

PODCASTS BELUISTEREN


ONLINE IMPACTSESSIE 12:
"VERSPILLINGSVRIJ MET DATA & TECHNOLOGIE"

BEKIJK ALLE IMPACT VIDEOS

Onze Stakeholders

Welke organisaties zetten zich op dit moment in tegen voedselverspilling? Klik op de logo's en bekijk de verhalen van onze stakeholders om te zien wat zij doen om voedselverspilling met 50% verminderd te hebben in 2030: