Goedvoedsel

DE B2B MARKTPLAATS VOOR GOED VOEDSEL

Samen met verschillende schakels in de voedselketen maken we het mogelijk goed voedsel dat verspild dreigt te worden, een waardevolle bestemming te geven.

In deze crisistijd zijn er veel bedrijven die hard getroffen worden en hun product(-en) niet kunnen afzetten. In Nederland zijn al vele goede initiatieven ontstaan om de overschotten te vermarkten of te doneren. Door diverse factoren en onzekerheden krijgen we de komende maanden te maken met vele tientallen tonnen goed voedsel die niet geoogst kunnen worden of waarvoor simpelweg geen markt is.

Vanuit het ecosysteem Samen Tegen Voedselverspilling gaan we samen met alle bedrijven en ondernemers een vuist maken en krachten bundelen om zoveel mogelijk goed voedsel een waardevolle bestemming te geven.

Help je mee?

Via onderstaande buttons kun je je aanmelden om mee te helpen.

Aanbod Goed Voedsel

  • Meldpunt voor te verwachten overschot van primaire producenten, handelspartijen en bedrijven uit de levensmiddelenindustrie

Verwerking tot ingrediënten en producten

  • Meldpunt voor aanbod van (grootschalige) verwerkingscapaciteit, ontwikkeling productconcepten en overige diensten

Afname Goede Producten

  • Meldpunt voor interesse in de afname van producten, ontwikkelen van afzetkanalen en marktconcepten voor consumenten

Ik wil helpen

  • Je kunt zelf ook helpen. Bijvoorbeeld door voedselverspilling thuis te voorkomen en verminderen, bestaande initiatieven te ondersteunen of te helpen met oogsten.

Ik wil doneren

  • Help mee goed voedsel aan een goed doel te geven. Geef geld aan de Voedselbank via #staysafeengeef


HOE HELPEN WIJ?

Eén van de mogelijkheden is om de grondstoffen op grote schaal – partijen vanaf 5 ton en meer - te verwerken tot aantrekkelijke producten met een langere houdbaarheid. Vanuit Samen Tegen Voedselverspilling willen we bedrijven met aanbod koppelen aan bedrijven die verwerkings- en productiefaciliteiten hebben, nieuwe productconcepten ontwikkelen en organiseren dat de producten een goede bestemming krijgen. We roepen bedrijven en ondernemers op om hieraan hun steentje bij te dragen en samen regie te pakken op deze uitdaging. Zodat we samen vanuit inzicht, overzicht en vooruitzicht impactvolle oplossingen kunnen realiseren.

Dat dit geen gemakkelijke opgave is, dat weet iedereen die hier nu al mee geconfronteerd wordt. Maar niets doen is geen optie! En samen staan we sterker.

Hoe het werkt

ONZE PRINCIPES:

  • We zijn onafhankelijk en objectief en werken zoveel mogelijk vanuit overzicht en inzicht om maximale impact te realiseren voor de korte en langere termijn
  • Wij versterken en zijn dienend aan bestaande initiatieven, en ontwikkelen proactief nieuwe initiatieven met partijen binnen het ecosysteem
  • We maken het organisaties gemakkelijker hun bijdrage aan het redden van voedsel te leveren
  • Goed voedsel verdient een eerlijke prijs voor alle actoren in de keten, we zijn transparant in wat we doen
  • Iedereen die bij wil dragen is welkom; we doen het samen
X