Voucherregeling

parallax background

Vouchers voor innovaties tegen voedselverspilling

Bedrijven die aan de slag willen met innovaties voor een circulaire voedselketen kunnen gebruik maken van de voucherregeling van Samen Tegen Voedselverspilling. Doel van de voucherregeling is om bedrijven te stimuleren voedselverspilling te voorkomen of reduceren en reststromen optimaal te verwaarden.

WAARVOOR KUN JE EEN VOUCHER INZETTEN?

Experts kunnen advies- en onderzoeksprojecten uitvoeren, een business case (validatie) ontwikkelen of een innovatie helpen opschalen naar productieniveau. Andere voorbeelden waar je een voucher voor kunt inzetten: inzet van consultancybureaus en solution providers, quick scans, producttesten, investeringen in pilots of inhuur van engineering capaciteit. Ook kunnen bedrijven met een voucher gebruik maken van advies van onder andere Wageningen University & Research, HAS Hogeschool of andere publieke kennisinstellingen. Bijvoorbeeld in de vorm van een expertsessie, een validatie, een haalbaarheidsonderzoek, een workshop of een value scan.

Het jaarlijkse budget voor de verbrede voucherregeling van 2021 is uitgeput, deze regeling is gesloten en wordt in 2022 heropend. Alleen aanvragen voor een kennisvoucher van Wageningen Research kunnen nog worden ingediend.

SPELREGELS EN VERGOEDING

 • De belangrijkste criteria voor de beoordeling van aanvragen zijn:
  1. het innovatieve karakter ervan,
  2. de aanvraag is primair gericht op het tegengaan van voedselverspilling,
  3. de potentiële impact die ermee gerealiseerd kan worden.
 • De voucher vergoedt de helft van de kosten van het project, de andere helft draagt het bedrijf zelf bij.
 • De waarde van de voucher is minimaal € 5.000 en maximaal € 17.500 (incl. btw).
 • Bedrijven uit de hele voedselketen en van verschillende omvang kunnen meedoen aan de voucherregeling: multinational, groot bedrijf, MKB(+), sociale onderneming en startup.
 • Het bedrijf dat de voucher aanvraagt, is stakeholder van Samen Tegen Voedselverspilling of wordt aangedragen door één van de volgende partners van de stichting, namelijk: Rabobank, Wageningen University & Research, de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen, Ministerie van LNV, Gemeente Meierijstad, Provincie Noord-Brabant, Alliantie Verduurzaming Voedsel, MVO Nederland, RVO.nl of Food Tech Brainport.

MEEDOEN EN VRAGEN?

Download hier het aanvraagformulier en mail dit ingevuld naar voucher@samentegenvoedselverspilling.nl. Na toetsing aan de voorwaarden ontvang je een reactie op je aanvraag. Indien je aanvraag akkoord is, ontvang je de toekenning per mail. Vragen? Bekijk hier de veelgestelde vragen en antwoorden. Bij overige vragen kun je contact opnemen met ons op via office@samentegenvoedselverspilling.nl.

 

  STV_LNV_Logo_nieuw                                       Samen Tegen Voedselverspilling - Stakeholders - Rabobank                                       

 

Deze regeling is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Rabobank en het Ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit en wordt ondersteund door de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen.

VERSPILLINGSVRIJE WEEK

Ja, ik meld me aan voor de Verspillingsvrije Week 2021.

X