Best Fresh Group

"Verminderen van voedselverspilling is een complexe opgave. Door de krachten van verschillende spelers in de keten, kennisinstellingen en andere stakeholders te bundelen, maken we impact. Zo doen we het, met elkaar, elke dag een stapje beter."

Best Fresh Group

Daniëlle van de Geer

CSR Coordinator
 

Wij zijn Best Fresh

Een toonaangevende familie van specialisten en gespecialiseerde merken: van klassieke kwaliteitsgroenten uit eigen kas tot onverwachte verrassingen van exotische bodem. Sinds 1928 leveren we elke dag kwaliteit en inspireren we elkaar én alle spelers in de keten om blijvend te vernieuwen en te verbeteren met aandacht voor mens en planeet.

Over onze samenwerking

Door onze samenwerking met stichting Samen Tegen Voedselverspilling hebben we onze inzet om voedselverspilling met minimaal de helft terug te dringen in 2030 geformaliseerd. De monitoring van onze voedselverspilling heeft veel interessante inzichten opgeleverd. Met deze data als basis, zoomen we nu in op de verspillingsoorzaken per product. Daarnaast zijn we door de stichting in contact met een interessant netwerk aan samenwerkingspartners. Zo blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en toepassingen om onze uitval zo laag mogelijk te houden.

 
 

Initiatieven

Gedurende ons lidmaatschap, zijn er al veel initiatieven ontstaan en hebben we onze verspilling al voor een deel weten te verlagen. Zo worden er van onze tweede klasse zoete aardappelen heerlijke frietjes gemaakt en doneren we producten die overtollig, maar nog geschikt zijn voor humane consumptie, aan de Groente & Fruit Brigade. Zij verspreiden onze producten op hun beurt weer naar Voedselbanken in Nederland.