Buffetten

parallax background

Voedselverspilling bij buffetten voorkomen en verminderen

 
 
 

Wereldwijd wordt een derde van het geproduceerde voedsel verspild. Internationaal onderzoek laat zien dat de verspilling bij buffetten zelfs nog hoger ligt: rond de 50%.

Dat er meer verspild wordt bij buffetten, is niet verwonderlijk. Mensen houden van een goed gevuld buffet dat overdaad uitstraalt. Als het buffet wordt leeggeruimd, ‘mag’ veel niet bewaard worden voor een volgende dag.

Nu is er geen restaurantmanager of kok die het leuk vindt om eten dat met liefde is bereid, weg te gooien. Het kost ecologisch veel, maar financieel ook. Voedselverspilling in Europa is verantwoordelijk voor 6% van de totale uitstoot van broeikasgassen door menselijke activiteit.

In deze infographic zijn tips & tricks verzameld om voedselverspilling bij buffetten te voorkomen en verminderen. Zo kun je zelf met voedselverspilling aan de slag. Daarnaast kan het helpen om een externe partij in te schakelen.

X