Combilo

“De strijd tegen voedselverspilling wordt nog te vaak als een keuze gezien. Om met dit vraagstuk aan de slag te gaan, willen we onze verantwoordelijkheid pakken in de groenten en fruit-sector en een verzamelplaats worden voor het verwaarden van reststromen.”

Combilo

Rudy Toet

Food Solutions
 

Duurzame AGF

Combilo zit als groenten en fruit-handelsbedrijf midden in de keten en kan zo een belangrijke rol vervullen in het reduceren van voedselverspilling. Er worden dagelijks veel kilo’s groenten en fruit (af)geleverd, direct vanaf de teler of via het distributiecentrum in Waddinxveen. Producten die in dit proces geen bestemming hebben en dus overblijven, doneren wij aan dierentuinen, de Groente & Fruitbrigade, voedselbanken of andere lokale initiatieven. Zoals onze slogan “creating refreshing ways together” ook zegt, zijn we constant op zoek naar nieuwe kansen en mooie samenwerkingen, om zo onze doelstellingen te behalen.

Van reststroom naar nieuwe grondstof

Om dit te verwezenlijken is Combilo een nieuwe bedrijfstak aan het opzetten: Combilo Food Solutions. Dit nieuwe team gaat zich volledig inzetten op de reststromen, door deze terug te brengen in de keten, te verwaarden en door er nieuwe grondstoffen van te creëren. Dit wil Combilo op een natuurlijke en duurzame manier doen. Denk hierbij aan een zo efficiënt mogelijke supply chain, recyclebare verpakkingen en door het gebruik van enkel natuurlijke grondstoffen.