Duynie Group

“We staan midden in de voedselketen met circulariteit als onze core business. Bezig zijn met het verwaarden van plantaardige co-producten en nieuwe waarde creëren voor alle ketenpartners, dat geeft energie om dagelijks voor op te staan!”

Duynie Group

Nicole Timmerman

Business Developer Circular Agrifood
 

Samen versnellen op circulariteit: een ketenaanpak

Duynie Group slaat al meer dan 55 jaar een brug tussen verschillende ketenpartners in de agrifoodketen. Zo versnellen we samen de transitie naar een circulair agrifoodsysteem. We verminderen verspilling door dagelijks gepassioneerd te werken aan de beste verwaarding van plantaardige co-producten uit de voedingsmiddelen-, dranken- en biobrandstoffenindustrie. Co-producten blijven over bij de productie van levensmiddelen en biobrandstoffen uit gewassen als granen, suikerbieten en aardappelen. Duynie Group ziet co-producten als waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Jaarlijks verwaarden we ongeveer 5 miljoen ton aan co-producten in heel Europa. Als je alle vrachtwagens met verwaarde producten achter elkaar zou oplijnen, dan zou dat een stoet vormen van ons hoofdkantoor in Alphen aan de Rijn tot aan Barcelona!

Food for thought tijdens een biertje en een puntzak friet

Je staat er wellicht niet bij stil wanneer je op het terras geniet van biertje en een puntzak friet, maar voordat deze producten zijn besteld is daar een heel productieproces aan vooraf gegaan. Voor bijvoorbeeld een kilo friet is wel 2 kilo aardappelen nodig. Bij Duynie Group zijn we gespecialiseerd om producenten te ontzorgen door voor hen de co-producten die hierbij ontstaan zo goed mogelijk te verwaarden. Een win-win!De co-producten die vrijkomen bij voedselproductie bevatten namelijk nog veel waardevolle grondstoffen die geschikt zijn voor hoogwaardig hergebruik: van circulair veevoer tot ingrediënten voor huisdiervoeding en van behanglijm uit zetmeel tot upcycled humaan voedingsingrediënt. Denk daar nog maar eens over na als je je volgende biertje bestelt!