ONLINE IMPACTSESSIE 10: “VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT.”

mei, 2021

27mei15:0016:15ONLINE IMPACTSESSIE 10: "VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT."

Evenement details

Inhoud en sprekers

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.”

Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Onder leiding van Philip den Ouden (voorzitter Samen Tegen Voedselverspilling), laten Cees-Jan Adema (directeur FNLI), Henk Flipsen (directeur Nevedi) en Marc Jansen (directeur CBL) het geluid vanuit de voedselketen tijdens de sessie horen. Hoe dragen zij en hun leden bij aan meer grondstofefficiëntie en wat zijn de wensen voor de politieke agenda in de komende regeerperiode ten aanzien van voedselverspilling?

Daarnaast zal Eric van der Sommen, Raad voor de Dier- en Plantengezondheid en Duurzame Voedselproductie, het Brusselse perspectief duiden.

Tot slot vragen we jullie als deelnemers aan de sessie om input. Hoe kunnen we politici nog beter voeden voor een effectief grondstoffenbeleid? Hoe slaan we de brug tussen initiatieven voor impact uit het bedrijfsleven en Den Haag en Brussel? Samen tegen voedselverspilling!

Meld je aan

De Online Impactsessie op donderdag 27 mei aanstaande begint om 15:00 uur en duurt tot 16:15 uur. Meld je direct aan. Dit is een open sessie, dus mocht iemand uit jouw netwerk interesse hebben in deelname? Stuur deze link vooral door!

Tijd

(Donderdag) 15:00 - 16:15

Organisator

Stichting Samen Tegen Voedselverspillingoffice@samentegenvoedselverspilling.nl

Comments are closed.

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X