FeedValid

"Al decennia houden we ons bezig met het verwaarden van reststromen naar diervoeding in Noord- West Europa. Onze installaties geven leveranciers inzicht hoe en waar voedselverspilling te reduceren."

FeedValid

Alexander Romme

Business unit Manager Circular
 

FeedValid is onderdeel van de Brokking Holding, een familiebedrijf met zo’n 125 jaar ervaring in de agrarische sector en diervoeding. We staan bekend als dé specialist in het opwaarderen van reststromen uit de levensmiddelenindustrie tot nieuwe circulaire diervoederingrediënten. Door genoemde voormalige levensmiddelen een waardevolle bestemming te geven, reduceren we de CO2-footprint en leveren we samen met onze leveranciers en klanten een bijdrage aan een duurzame en toekomstgerichte voedselproductie.

Leven is waar we het voor doen, Als vooruitstrevend producent van diervoederingrediënten staan we voor Adding value for life. De ingrediënten die we leveren zijn de bron van leven. Het is van belang voor iedereen: voor onszelf, voor de diervoederproducent, voor de boer, voor de consument. Immers,. En alleen als ze van topkwaliteit zijn, is de kwaliteit van leven van dieren dat ook.

FeedValid is actief in het collecteren, verwerken en vermarkten van voormalige levensmiddelen in Noord West Europa. Middels audits ter plaatse, advies en analyses stellen we zeker dat de kwaliteit van onze grondstoffen zijn geborgd. Hiermee blijven deze producen ook beschikbaar als bron voor diervoeding. Daarnaast investeren we continue in onderzoek voor de optimale verwaarding en de beste adviezen naar onze afnemers. Dit onderzoek laten we uitvoeren bij onafhankelijke onderzoekcentra en universiteiten in binnen-, en buitenland.

FeedValid plaats als bij haar afnemers installaties om tot een hygiënische en efficiënte collectie te komen van de voormalige levensmiddelen. Deze installaties zijn voorzien van weeg- en registratietechniek waardoor leveranciers inzicht krijgen waar, hoe en waarom productie uitval ontstaat. Dit helpt leveranciers productie-uitval te reduceren en daarmee voedselverspilling te voorkomen. FeedValid blijft hierin verder investeren om zo steeds betere oplossingen aan te bieden en zet met de volgende generatie installaties in op nog accuratere en intelligentere oplossingen.

 
 

Case

FeedValid is partner van ZON varken. Voor het ZON Varken concept levert FeedValid de circulaire diervoeder ingrediënten. Daarnaast ondersteunt FeedValid het initiatief. Niet alleen financieel, maar ook met haar kennis.

ZON varken is een uniek concept met een schaalbaar varkenshouderijsysteem dat middels 100% circulair voer klimaatvriendelijk is. Daarnaast staat ZON varken voor diervriendelijk, milieuvriendelijk, boervriendelijk en buurtvriendelijk. Zo liggen bijvoorbeeld de varkens in het stro en hebben de dieren buiten uitloop. De stallen zijn uitgerust met mestscheiding aan de bron en passen in het landschap. Inmiddels draait de eerste stal in De Heurne en doel is verdere opschaling van het aantal dieren.