Op donderdag 30 januari is de winnaar van de MBO Challenge Voedselverspilling 2019 bekend gemaakt tijdens het eindevent bij Three-Sixty in Veghel. Studenten Food, Life en Innovation van het Terra MBO in Groningen wonnen met hun oplossing tegen voedselverspilling: “Pompoenpatat”. De studenten bedachten de pompoenpatat als dé oplossing voor de pompoenverspilling van teler Gert Noordhoff. Om daadwerkelijk het product op de markt te brengen gingen zij de samenwerking aan met Snackbar van de Toekomst.
Met de MBO Challenge Voedselverspilling werken studenten aan verspillingsvraagstukken van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Samen bedenken ze een oplossing om voedsel en waardevolle ingrediënten beter te benutten. De challenge is bedoeld om bewustwording te creëren bij studenten, ze te laten werken in multidisciplinaire teams met de nieuwste vaardigheden en docenten kennis te laten maken met het onderwerp en nieuwe onderwijstechnieken. De aanpak van de challenge is één van de pijlers van de beroepsonderwijs-strategie van de Transitiecoalitie Voedsel, waarin multidisciplinaire samenwerking van onderzoek, onderwijs, overheid en ondernemers centraal staat en mbo-studenten in contact gebracht worden met voedseltransitievraagstukken.
De challenge is een initiatief van: Wij zijn Katapult, Clusius College, NH Food en DOON, in opdracht van Leren voor Morgen, Jong Leren Eten en de Provincie Noord-Holland.
Partners in het project zijn: Groen Kennisnet, Ik Circuleer, Rabobank, Transitiecoalitie Voedsel, Samen Tegen Voedselverspilling en het Voedingscentrum.
Kijk voor meer informatie over de MBO Challenge op www.mbo-challenge.nl
Bron: MBO Challenge