Food Tech Brainport

Food Tech Brainport

"Zonder verspilling gezonde voeding voor iedereen!"

Samen Tegen Voedselverspilling – FoodTechBrainport – Jos de Boer

Jos de Boer

Directeur
 

Fieldlab

Food Tech Brainport biedt als fieldlab faciliteiten en toegang tot kennis, kapitaal en netwerken op het gebied van food en technologie. Samen met kennisinstellingen en technologiebedrijven vindt Food Tech Brainport manieren om alle grondstoffen uit producten optimaal te verwerken tot voeding. Resultaat? Minder verspilling in het voedselproces. Ook kunnen we producten op een duurzamere wijze langer houdbaar maken, mét behoud van smaak en voedingsstoffen. Dit alles door de inzet van milde innovatieve technologieën.

Proeftuinomgeving

Start-ups, MKB’ers en multinationals kunnen bij Food Tech Brainport terecht in een laagdrempelige proeftuinomgeving voor het testen, ontwikkelen en produceren van innovatieve applicaties en producten wat onder andere bijdraagt aan een versnelde marktintroductie. Met name voor MKB(+) fungeert Food Tech Brainport als ontwikkelafdeling.

 
Online Impactsessie 10: "VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT"

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.” Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X