Food Fellows

“Food Fellows is opgericht door de aangesloten vruchtgroentetelers van de coöperatie Harvest House. Het doel hiervan is om de ontstane reststromen tomaten en paprika’s in te zetten voor productie en hiermee voedselverspilling tegen te gaan. In de loop der jaren hebben we heerlijke sauzen en blends ontwikkeld, zodat onze buitenbeentjes gewoon lekker mee doen. Door samenwerkingen op te zoeken met de Retail, Foodservice en Industriële partners verspillen we steeds minder voedsel. Hiermee dragen wij bij aan ‘Samen tegen voedselverspilling’.”

Albert Heijn

MICHEL WOUDA

Commercieel directeur
 

Wat doet het bedrijf om voedselverspilling tegen te gaan?

Lekker en gezond eten makkelijker maken op een duurzame manier

Food Fellows is onderdeel van Harvest House. Alleen in de tomaten hebben we jaarlijks al een potentiële reststroom van ruim 6,5 miljoen kg tomaten en 4,0 miljoen kg paprika’s. Wij gebruiken deze reststromen van vruchtgroente om heerlijke en gezonde sauzen te maken. Zo doen onze buitenbeetjes gewoon lekker mee en kunnen we iedereen blijven voeden met gezonde, voedzame en betaalbare groenten.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Sauzen en blends

Natuurlijke sauzen en blends gemaakt van geredde groente. Gezond én duurzaam! De sauzen zijn 100% natuurlijk, bevatten minimaal 90% verse groenten en zijn laag in zout en vet. En zonder toegevoegde suiker. De consumentenverpakking is o.a. te vinden bij Lidl. Onze tomatenblend wordt bijvoorbeeld gebruikt als ingrediënt in andere producten. Denk hierbij aan soepen, vleesproducten, groente- crackers of wraps. Door samen te werken, redden we nog meer groente!

https://www.foodfellows.nl/