Foodcounts

“Door de gehele keten is er voedselverspilling. Hierdoor dien je met alle partijen samen te werken om het uiteindelijke einddoel te halen.”

Foodcounts

Don Varekamp

Co-founder
 

Samenwerking op alle fronten

Met onze twee oplossingen, een kortingskaart en een tegoedkaart met gelabeld geld, kunnen wij in september van start. We beginnen met een pilotproject in samenwerking met de gemeenten Haarlem en Almere, waarbij we de handen ineenslaan met meerdere supermarktketens. We starten kleinschalig met 20 tot 40 supermarkten, zodat we nauwkeurig kunnen meten hoe zowel medewerkers als eindgebruikers de app gebruiken en wat de impact is op het voedselverlies. De gemeenten, supermarkten, voedselbanken en NGO's zijn onze samenwerkingspartners in deze pilot en verdere groei.

Pilot

Gebruikers kunnen in de supermarkt onze kaarten gebruiken. Zo kunnen ze veel geld besparen op afgeprijsde artikelen. Als consument kun je kiezen welke afgeprijsde producten je wilt kopen. Daarmee bepaal je ook je kortingstarief. Medewerkers hebben in de winkel geen extra werkzaamheden via ons systeem. Alles is volledig geautomatiseerd. Hiermee besparen alle partijen geld, tijd en onnodige CO2-uitstoot.Kijk voor meer informatie op: https://www.foodcounts.nl