Foodello

"Een bijdrage leveren aan een beter milieu hoeft niet moeilijk of duur te zijn. Wij redden producten van de verspilling en bieden deze met hoge kortingen aan in onze webshop. Zo kan je gemakkelijk op je boodschappen besparen en tegelijkertijd voedselverspilling verminderen! Wel duurzaam, niet duur!"

Foodello

Bas Dekker

Head of Marketing
 

Wat doet het bedrijf om voedselverspilling tegen te gaan?

Meer korting. Minder voedselverspilling.

Tijdens de productie, verwerking, opslag, transport, en in de winkel en horeca gaat veel voedsel verloren. Ongeveer één derde van al het geproduceerde voedsel ter wereld wordt weggegooid. Dit is een enorme belasting voor het milieu en meestal ook niet nodig! Er is namelijk vaak niks mis met deze producten. Bij Foodello redden we deze restpartijen en verkopen deze door aan de consument voor gereduceerde prijzen. Zo verminderen we samen voedselverspilling in Nederland.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Geredde restpartijen.

Er zijn enorme hoeveelheden voedsel die klaarliggen voor consumptie bij producenten, leveranciers en distributiecentra, die om verschillende reden niet in de winkelschappen belanden. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de THT-datum dichtbij komt, een product uit het assortiment verdwijnt, of omdat er een drukfout staat op de verpakking.Sommige van deze producten worden gedoneerd aan bijvoorbeeld voedselbanken, maar dit is slechts een kleine hoeveelheid. De overgrote meerderheid van deze producten dreigt te worden weggegooid.Bij Foodello vinden wij dit zonde. Daarom kopen wij deze restpartijen op om een steentje bij te dragen in de reductie van voedselverspilling.