Gemeente Meierijstad

Gemeente Meierijstad

"Wij zijn een ondernemende gemeente. Samen de schouders eronder, is het credo. Veel innovaties ontstaan dan ook hier. Dat wij de bakermat zijn van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling is geen toeval. Als gemeente zijn wij trots op dit  prachtige initiatief. Het is gezond, duurzaam en biedt economische kansen."

Samen Tegen Voedselverspilling - Stakeholders - Gemeente Meierijstad - Jan Goijaarts

Jan Goijaarts

Wethouder
 

Ondersteuning met middelen en mankracht

Met diverse acties, zoals de week van de gezondheid en de week van de vitaliteit, stimuleren wij onze medewerkers om gezond en goed te leven en te eten. En natuurlijk serveren wij soep van De Verspillingsfabriek in ons eetwerkcafé. Daarnaast ondersteunen wij de stichting Samen Tegen Voedselverspilling met middelen en met mankracht. Op diverse manieren, zoals met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) en door het ondersteunen en uitrollen van campagnes tegen voedselverspilling verleiden wij onze inwoners om minder voedsel te verspillen en gezond en goed te eten.

Recepten met restjes wedstrijd

In het We Are Food jaar hebben wij de recepten-met-restjes wedstrijd uitgeschreven. Die wedstrijd leverde prachtige verhalen en recepten van inwoners op, met voedsel dat normaal in de kliko verdwijnt. Een succes en een mooie stimulans om anders met voeding om te gaan. Wij zijn er trots op dat de stichting Samen Tegen Voedselverspilling in onze gemeente zetelt en hopen op een brede verankering van het verspillingsvrij eten en produceren in onze samenleving en in het bedrijfsleven. Wij stimuleren en ondersteunen de stichting daarom van harte.

 
Online Impactsessie 10: "VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT"

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.” Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X