Greendish
"Voorkomen is beter dan genezen en dat geldt zeker voor voedselverspilling! Menuplanning, inkoop en portiegrootte zijn daarin key, dat bespaart geld en het milieu. Samen werken we toe naar 50% minder voedselverspilling. Doe je mee?"

Joris Heijnen

Tegengaan
Sámen met voedselaanbieders heeft Greendish tools ontwikkeld die het jouw keukenteam makkelijk maakt om voedselverspilling tegen te gaan en het voedselaanbod duurzaam en gezond te maken. De urgentie groot, de manier waarop wij produceren en consumeren is onhoudbaar. We hebben wereldwijd meer dan 800 miljoen mensen die honger leiden, meer dan 2 miljard mensen met overgewicht, we hebben teveel land en water nodig om ons voedsel te produceren en tegelijkertijd gooien we meer dan 40% van ons voedsel weg! Werk aan de winkel dus! Op basis van wetenschappelijk onderzoek weten we aan welke knoppen we moeten draaien om voedselverspilling tegen te gaan en het voedselaanbod te verduurzamen. Kort samengevat moeten we minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten consumeren, meer groente en fruit eten (van het seizoen), duurzaam inkopen (keurmerken) én verspilling tegengaan. Zo kunnen we de wereldbevolking op een gezonde en duurzame manier voeden.
Greendish Academy
Via onze tool kunnen (bedrijfs)restaurants een nulmeting doen en krijgen ze snel inzicht in waar ze staan op het gebied van voedselverspilling, Co2 voetafdruk, water- en landgebruik, menu impact, gezondheid, inkoopbeleid (keurmerken) en gasttevredenheid. Vervolgens gaan ze aan de slag met behulp van de Greendish Academy, om menu’s, gerechten, inkoop, en werkwijze aan te passen. Deze interactieve methode motiveert het team door middel van jaarlijks terugkerende team challenges; het staat of valt namelijk bij de betrokkenheid van het team. Cateraars en bedrijven als HMSHost en Landal Greenparks hebben dit ook ervaren en gezien wat onze tools en methoden opleveren in de praktijk. Specifiek op het gebied van waste management houden klanten bij hoe het afval verwerkt en gescheiden wordt; in welke stroom de meeste verspilling plaatsvindt en geeft Greendish adviezen over het managen van de afvalstroom en zo de voetafdruk te verkleinen en kosten te besparen. Want een duurzame bedrijfsvoering moet eveneens een duurzame business case opleveren!