Groente & Fruitbrigade 

Iedere week elke voedselbankklant voorzien van verse groente en fruit en daarmee voedselverspilling tegengaan, daartoe zetten de brigadiers van Groente & Fruitbrigade zich in. Samen eten we gezonder.

Groente & Fruitbrigade

Mary van Hoek-Hendriks

Bestuurslid Communicatie & Marketing
 

Wat doet het bedrijf om voedselverspilling tegen te gaan?

Groente & Fruitbrigade – Samen eten we gezonder

Groente & Fruitbrigade redt groente en fruit en levert dit aan voedselbanken. Groente en fruit wordt regelmatig weggegooid omdat vorm, grootte of kleur niet voldoet aan criteria van afnemers, omdat sommige producten een klein plekje hebben of blijven over in de keten als restpartijen. Groente & Fruitbrigade redt deze groente en fruit. Zo draagt de brigade bij aan het tegengaan van voedselverspilling. Groente & Fruitbrigade levert exclusief aan Voedselbanken Nederland. Via de regionale distributiecentra van Voedselbanken Nederland zorgt de brigade dat groente en fruit bij voedselbankklanten terecht komt en dat zij kunnen genieten van verse en gezonde producten. Voor meer info zie www.groentefruitbrigade.nl

Hoe werkt dat in de praktijk?

Ketenaanpak werkt!

Telers en handelaren doneren overschotten en buitenbeentjes aan Groente & Fruitbrigade. Wij zorgen voor sortering, kwaliteitscontroles en aansluiting op het landelijke distributienetwerk van Voedselbanken Nederland. Zo wordt vers groenten & fruit eerlijk verdeeld onder de mensen die het het hardst nodig hebben.De stichting draait volledig op donaties en vrijwilligers en is statutair verbonden aan Voedselbanken Nederland.

http://www.groentefruitbrigade.nl