Groente & Fruitbrigade 

"Iedere week elke voedselbankklant voorzien van verse groente & fruit en daarmee voedselverspilling tegengaan, daartoe zet Groente & Fruitbrigade zich in. Samen eten we gezonder."

Groente & Fruitbrigade

Mary van Hoek-Hendriks

Bestuurslid Communicatie
 

Wat doet het bedrijf om voedselverspilling tegen te gaan?

Samen eten we gezonder

Groente & Fruitbrigade heeft als missie om iedere voedselbankklant iedere week te voorzien van verse groente & fruit. Daartoe zijn in de grote versregio’s in Nederland (Westland en Limburg) elke week vrijwilligers aan de slag om grote partijen overschotten en buitenbeentjes te verzamelen, sorteren en distribueren naar distributiecentra van Voedselbanken Nederland. Zo voorzien we voedselbankklanten van vers en gezond eten én gaan we voedselverspilling tegen.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Ketenaanpak werkt!

Telers en handelaren doneren overschotten en buitenbeentjes aan Groente & Fruitbrigade. Wij zorgen voor sortering, kwaliteitscontroles en aansluiting op het landelijke distributienetwerk van Voedselbanken Nederland. Zo wordt vers groenten & fruit eerlijk verdeeld onder de mensen die het het hardst nodig hebben.De stichting draait volledig op donaties en vrijwilligers en is statutair verbonden aan Voedselbanken Nederland.

https://www.groentefruitbrigade.nl/