GROWx

GrowX

"Lokaal, duurzaam voedsel met extra voedingswaarde én smaak. De combinatie van circulariteit, technologie, data en perfect aanpasbare groeiomstandigheden zorgen ervoor dat GROWx wereldwijd een verschil kan maken in onze voedselketen."

GROWx

Ard van de Kreeke

Founder & CEO
 

De nieuwe voedselproducent die voedselverspilling tegengaat

GROWx is met de ontwikkeling van een geheel geautomatiseerde farm klaar voor de nieuwe toekomstige manier van voedselvoorziening. Een farm kan gezien worden als verticaal gestapelde cellen met een binnenteeltsysteem, dat volledig geklimatiseerd is en voorzien van LED-lampen. Door het volledig robotiseren van de farm en met behulp van Artificial Intelligence worden de voedings- en lichtrecepten voor de gewassen continu geoptimaliseerd en doorontwikkeld. Zo kan een gewas ‘geprogrammeerd’ worden voor een maximale vitamineproductie, een (specifieke) sterkere smaak of langere houdbaarheid. Op een duurzame wijze produceert GROWx dagelijks nutriëntrijke, betaalbare en smaakvolle bladgewassen, kruiden en microgreens.
Eén van de merken van GROWx, Chef’s Farm, levert microgreens met een rijke smaak, constante kwaliteit en lange houdbaarheid aan de horeca in Nederland om zo chefs te inspireren.

Korte voedselketen & productie on-time

Met onze software beheren we de productie, de planning en worden de zaai-opdrachten op het uur nauwkeurig gegeven, zodat het product klaar staat wanneer dat nodig is. Dit betekent dat onze producten binnen 12 uur in de winkel kunnen liggen, waardoor de consument langer kan genieten van verse bladgewassen en verse kruiden. De productie vindt plaats op het distributiecentrum van de afnemer waardoor er geen verlies is tijdens de lange afstanden.

 
 

Circulariteit

De restanten van bijvoorbeeld de foodretailers en horeca kunnen worden verwerkt en vergist, waardoor GROWx niet alleen energie opwekt maar ook CO2, warmte, water en nutriënten kan winnen om weer te gebruiken voor de farm. Deze farm teelt dan met de restanten van de retailer, horeca en eventueel de consument. Van bepaalde reststoffen kunnen producten zoals oesterzwammen of sinaasappellikeur worden gemaakt. Hiermee is GROWx klaar voor een volledig circulaire voedselvoorziening.

VERSPILLINGSVRIJ MET DATA & TECHNOLOGIE

Op woensdag 13 oktober om 10:00 uur, in de Dutch Food Week, organiseert Samen Tegen Voedselverspilling de twaalfde Online Impactsessie met als onderwerp ‘Verspillingsvrij met data & technologie’. We nodigen naast onze stakeholders ook andere geïnteresseerden uit om hieraan deel te nemen.

VERSPILLINGSVRIJE WEEK

Ja, ik meld me aan voor de Verspillingsvrije Week 2021.

X