Health Food Wall

Met de groei van ons machinepark verhogen wij onze impact voor het aanbieden van een gezonde en duurzame keuze in de out-of-home markt. Bij deze groeiende positieve impact hoort een kritische blik naar onze voedselverspilling. Onze focus ligt hierbij vooral bij het slim inzetten van innovatieve software interventies ten behoeve van het voorkomen van verspilling.

Health Food Wall

Anouk Snelders

Founder/Directeur
 

Wat doet het bedrijf om voedselverspilling tegen te gaan?

Voorkomen van derving door inzet data

In de out-of-home markt wordt veel ongezond eten aangeboden. Om ziekenhuizen, kantoren, universiteiten en publieke transport locaties te helpen bij het maken van een gezonde, verse en plantaardige keuze, bieden wij met Health Food Wall een ready-to-eat assortiment aan m.b.v. Intelligent Fridges. We zijn hierin verantwoordelijk voor de full-service, inclusief de productie van het menu en het verzorgen van de Fridges. We gebruiken data vanuit de Fridges om de voorraad op te baseren en zowel out-of-stock als derving te voorkomen.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Analyse en interventies op locatie niveau

Health Food Wall zet software interventies in om onnodige derving zo veel mogelijk te drukken. Door het analyseren en inzetten van de data uit de Fridges bieden wij niet alleen een gepersonaliseerde service maar zetten wij ons ook in om voedselverspilling te voorkomen. Zo wordt per locatie de voorraad geoptimaliseerd en gebruiken we survey’s om onder andere de Repeat Purchase Rate te bepalen. Producten die onder een bepaalde norm vallen worden uit het assortiment gehaald.

http://www.healthfoodwall.com