Hutten

"Een miljard mensen lijden honger. Er is hier sprake van een enorme systeemfout die we alleen kunnen oplossen als we anders gaan ondernemen."

STV - Stalkeholders - Verspillingsfabriek - Bob Hutten

Bob Hutten

Algemeen Directeur
 

Hutten

Hutten is een familiebedrijf dat bijna negentig jaar bestaat en inmiddels met meer dan 2200 samenwerkers actief is in de eventcatering, bedrijfscatering, zorgcatering, hospitality services, food retail en food service. Hutten wil van betekenis zijn. Voor elkaar, voor onze opdrachtgevers, gasten en leveranciers en voor de samenleving van vandaag, maar zeker ook die van morgen. Geld verdienen is voor ons niet het ultieme doel, maar een middel om betekenisvol te ondernemen.

Duurzaam ondernemen

Duurzaamheid, circulariteit, inclusiviteit, transparantie, vitaliteit, gezondheid en geluk zijn belangrijke thema’s binnen onze organisatie. Betekenisvol ondernemen is de rode draad bij alles wat we doen. We geven binnen Hutten alle talenten de ruimte en zetten ons al jarenlang in om voedselverspilling tegen te gaan. Omdat Hutten dat niet alleen kan doen, is algemeen directeur Bob Hutten in 2015 De Verspillingsfabriek gestart, waar van geredde groente (reststromen) weer smaakvolle producten zoals soepen en sauzen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De fabriek is gevestigd in THREE-SIXTY het centrum voor circulair ondernemen waar steeds meer nationale, maar ook internationale partijen elkaar weten te vinden en samen gaan werken om echte veranderingen te realiseren en impact te maken voor een circulaire manier van ondernemen.

 
 

Eigen huismerk

Elke dag eten meer dan 30.000 mensen onze producten en gerechten. Wij voelen een enorme verantwoordelijkheid om op een duurzame, transparante en humane manier te werken. Al meer dan tien jaar geleden gingen we terug in de keten om de herkomst van onze producten te herleiden. Het resulteerde in een eigen huismerk met certificering. We werken hiervoor samen met ruim veertig telers en boeren. Zo weten we de herkomst van onze producten heel precies te traceren, wie ze gemaakt heeft en onder welke omstandigheden. Daarnaast volgen we instanties die de laatste wetenschappelijke inzichten hebben op voeding in relatie tot gezondheid en duurzaamheid. Die hebben we gebundeld in een eigen visie op eten en drinken. De uitgangspunten daarvan zijn: eet zoveel mogelijk vers en onbewerkt, meer plantaardig, minder dierlijke en zo min mogelijk sterk bewerkte producten.

Een wereld zonder verspilling

Bij Hutten zijn we dagelijks bezig met zo puur mogelijk koken, het ambachtelijk bereiden van onze gerechten met verse en bewust gekozen ingrediënten, dat houden we echt in ere. We dragen onze visie uit in de bedrijven en instellingen waar we werken en stimuleren mensen om bewuster te kiezen. We zetten ons in voor een wereld zonder verspilling waarin we de transitie maken naar een circulair voedselsysteem. Met De  Verspillingsfabriek, maar ook bij Hutten gaan we steeds meer samenwerkingen aan om tot circulaire oplossingen te komen voor ons eigen afval. We inspireren mensen graag door hen te laten zien dat het anders kan en hoe dan. Dat sociaal maatschappelijk, ecologisch en commercieel ondernemen hand in hand kunnen gaan.