Instock

"Het is makkelijker om klimaatopwarming tegen te gaan dan problemen die veroorzaakt worden door opwarming op te lossen. Stem met je vork: maak de juiste keuzes als bedrijf en consument."

Instock

Selma Seddik

Medeoprichter en ondernemer
 

Over Instock 

Maar liefst één derde van al het voedsel wereldwijd wordt verspild. Bij Instock brengen ze daar verandering in door voedselverspilling op de kaart te zetten. Voorheen deden ze dit met hun eigen Instock restaurants waar ze heerlijke gerechten maakten van geredde producten. Nu redden ze eten op grotere schaal met de horeca groothandel InstockMarket. Inmiddels heeft Instock, samen met andere chefs en restaurants in Nederland, al ruim 1.800.000 kilo aan eten gered van verspilling.  

Om nog meer eten te redden, maken ze van geredde aardappels Pieper Bier en van gered brood Bammetjes Bier! Om de cirkel helemaal rond te maken, wordt het moutrestant dat overblijft na het brouwen van bier gebruikt om heerlijke granola van te maken.

Food Rescue Center

Overschotten of producten met een schoonheidsfoutje kunnen worden aangemeld via de reststroomcalculator.nl. Zodra de producten aankomen op het food rescue center worden ze gecheckt op kwaliteit en zo snel mogelijk weer online gezet. Op dit moment is er capaciteit om ongeveer 400 chefs te bedienen. Tot nu toe is er door Instock al meer dan 1 miljoen kilo met eten gered. Het doel is om in 2024 vijf miljoen kilo per jaar te redden. Ben je benieuwd hoe dat smaakt, reserveer snel in hun restaurant.