Instock

"Het is makkelijker om klimaatopwarming tegen te gaan dan problemen die veroorzaakt worden door opwarming op te lossen. Stem met je vork: maak de juiste keuzes als bedrijf en consument."

Instock

Selma Seddik

Medeoprichter en ondernemer
 

Over Instock

Instock zet voedselverspilling sinds 2014 op de kaart. In hun restaurant in Amsterdam laten ze proeven welke heerlijke gerechten je kunt maken van geredde producten. Daarnaast maken ze ook circulaire producten zoals Pieper Bier en Bammetjes Bier, deze biertjes worden gemaakt van geredde aardappels en brood. Van bierbostel, het bijproduct uit het brouwproces maken ze weer een lekkere granola. Sinds 2019 bestaat InstockMarket, dé online groothandel voor geredde producten. De horeca kan hier eenvoudig producten bestellen die afkomstig zijn van boeren, telers en producenten.

Food Rescue Center

Overschotten of producten met een schoonheidsfoutje kunnen worden aangemeld via de reststroomcalculator.nl. Zodra de producten aankomen op het food rescue center worden ze gecheckt op kwaliteit en zo snel mogelijk weer online gezet. Op dit moment is er capaciteit om ongeveer 400 chefs te bedienen. Tot nu toe is er door Instock al meer dan 1 miljoen kilo met eten gered. Het doel is om in 2024 vijf miljoen kilo per jaar te redden. Ben je benieuwd hoe dat smaakt, reserveer snel in hun restaurant.