Jumbo

"Wij vinden het belangrijk om door voedselverspilling tegen te gaan de impact op het milieu terug te dringen. We richten ons op onze bedrijfsprocessen, de keten en inspireren en helpen onze klanten om minder weg te gooien."

STV-Jumbo-Claire Trügg

Claire Trügg

Director Corporate Communicatie & Sustainability
 

Optimalisatie van de keten

Jumbo zet zich in om voedselverspilling te verminderen door optimalisatie van de keten.
Door naar de hele keten te kijken, kan voedselverspilling worden voorkomen. Zo bekijken we bijvoorbeeld - ook samen met de stichting Samen Tegen Voedselverspilling - hoe om te gaan met derving in de groenten en fruit keten.

 

Derving beperken in winkels en distributiecentra

Daarnaast zet Jumbo zich in om voedselverspilling te verminderen door het beperken van derving in winkels en distributiecentra. We proberen onze derving te minimaliseren door slim en optimaal in te kopen en efficiënt te vervoeren. Producten die  toch ‘overblijven’ krijgen een bestemming door onze samenwerkingen met de Voedselbank en Too Good To Go. Daarnaast verwerken we in onze Jumbo Foodmarkten deze producten in bijvoorbeeld soepen, sappen en sauzen.

 

 
 

Klanten helpen ​

Tot slot helpt Jumbo klanten om voedselverspilling te verminderen. Een deel van de verspilling vindt plaats bij de consumenten thuis. We zien het als onze rol om onze bijna 9 miljoen klanten per week te helpen en te inspireren om minder eten weg te gooien. Dat doen we via onze eigen mediakanalen en in onze winkels.