Deze ondernemer maken smaakvolle en mooie producten uit reststromen die anders weggegooid worden. Denk aan soep van overgebleven groenten, koekjes gemaakt van oud brood en bananenbrood gemaakt van geredde bananen. Hiermee laten ze zien dat ingrediënten die anders geen waarde meer zouden hebben, verwerkt kunnen worden tot een waardevol én heerlijk product. Een mooie oplossing voor voedselverspilling.
Carin van Huët, directeur Food & Agri, licht toe waarom de Rabobank koos voor duurzame kerstpakketten: “Duurzamere voeding is één van de vier thema’s waar de Rabobank zich op richt. Als bank zijn we ooit opgericht door boeren en sindsdien zijn we altijd een food en agrarische bank gebleven. Daarom dragen we graag ons steentje bij aan genoeg gezond voedsel voor iedereen. Door het uitreiken van de pakketten konden 18.000 van onze medewerkers en hun gezinsleden deze heerlijke producten ontdekken. Fantastisch dat we jonge, innovatieve ondernemers zo een enorme steun in de rug konden geven en voedselverspilling tegen konden gaan. Medewerkers die het pakket wilden delen of zelf niet nodig hadden, konden het doneren aan de voedselbanken. Hier is veelvuldig gebruik van gemaakt.”
In 2018 doneerde Ikea dit pakket aan haar medewerkers, de Rabobank in 2019. Goed voorbeeld doet volgen. Graag nodigen we één van de stakeholders van STV uit om in 2020 dit pakket uit te reiken aan hun medewerkers. Wie neemt het stokje over en neemt deze uitnodiging aan? Je kunt hierover contact opnemen met Wytse Valkema wytse@verspillingisverrukkelijk.nl van Verspilling is Verrukkelijk.
Verspilling is Verrukkelijk is een initiatief van AND Cheesetrade, Betuwse Krenkelaar, Candy Converters, De Tweede Jeugd, De Verspillingsfabriek, Food Fellows, GRO, Instock, Oma Dee, Potverdorie!, Sunt, The Ketchup Project, Thijsthee, Twisted, Unwaste, Van Eigen Deeg, Veggihap, Wild Catch en Yespers. Meer informatie over de producten of de ondernemers die zijn aangesloten bij Verspilling is Verrukkelijk.