KFC

"We vinden het bij KFC belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen voor de kip die over is. Het is daarom echt mooi dat we in samenwerking met het Leger des Heils en distributiepartner HAVI de kip die over is kunnen doneren. Op deze manier kunnen nog meer mensen van onze kip genieten, en dringen we tegelijkertijd waste terug."

KFC

Sophie Swagemakers

Brand Manager
 

Food Donation Program

KFC werkt elke dag met verse kip. Wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om op een goede manier om te gaan met kip die over is. Wij willen voedselverspilling verminderen en geven overgebleven kip graag aan mensen die dat goed kunnen gebruiken. Daarom is er nu het KFC Food Donation Program – een samenwerking met het Leger des Heils waarbij de kip die over is wordt gedoneerd.

In samenwerking met het Leger des Heils en HAVI

KFC heeft samen met het Leger des Heils een programma opgesteld om mensen die het nodig hebben, te laten genieten van de overgebleven kip. De kip die over is, wordt in de restaurants van KFC ingevroren, waardoor de kwaliteit van de kip gewaarborgd blijft. Disbributiepartner Havi neemt de kip mee naar het distributiecentrum. De kip wordt vervolgens naar het Leger des Heils gebracht – en wordt daar in de keuken bereid. Op deze manier kunnen nog meer mensen genieten van onze kip.