KleinePorties

KleinePorties 

"Door bewust in te spelen op hun gasten en hun behoefte, kunnen restaurants veel voedselverspilling voorkomen met kleinere porties én hiermee meer winst behalen door aan te haken bij de vraag van meer dan 5 miljoen kleine eters!"

STV_KleinePorties_Sandra de Blaeij

Sandra de Blaeij

Directeur
 

KleinePorties

KleinePorties.nl is een restaurantplatform waarop restaurants die kleine gerechten aanbieden, zich presenteren. Het platform brengt deze restaurants en ‘kleine eters’ samen. Door het promoten van het platform en deze restaurants, kunnen meer dan 5 miljoen ‘kleine eters’ een restaurant vinden om te genieten van een volwaardig menu, zonder dat er eten weggegooid hoeft te worden. Inmiddels heeft het platform een landelijke dekking en staan er meer dan 1070 restaurants vermeld op de website.

Inspelen op de behoefte

Het platform is ontstaan vanuit de overtuiging om voedselverspilling tegen te gaan, overgewicht te voorkomen en mensen die minder eten, zoals ouderen en kinderen of mensen die hiervoor een medische reden hebben, niet te beperken. Steeds meer mensen letten op hun gezondheid, ook tijdens het uit eten gaan. Dit is duidelijk te zien in hun bestellingen bij (en keuze voor) horecabedrijven. Deze gasten willen genieten, maar zonder zorgen en zonder zich daarbij schuldig te hoeven voelen. 
 
 

Inspiratie en bewustwording

Via onze website, nieuwsbrief en social media informeren wij iedereen welke restaurants kleine porties serveren en welke ontwikkelingen het platform KleinePorties doormaakt. Door deze restaurants te promoten en ze in de spotlight te zetten, willen wij andere restaurants inspireren om kleinere portionering door te voeren in hun menukaart. Door het geven van diverse lezingen en inspiratiesessies aan horeca, zorgorganisaties en MKB creëren wij bewustwording en geven wij handvaten m.b.t. portionering, voedselverspilling en kwaliteit van leven.
X