LIOF

WAT DOET LIOF?

"Wij ondersteunen zoveel mogelijk kansrijke innovaties in de agrofoodsector gericht op een efficiënte en vraaggestuurde productie om nevenstromen te voorkomen."

STV_LIOF_SJAAK BERDEN

Sjaak Berden

Business Developer Agrofood
 

ONDERSTEUNING BIJ REALISATIE  VAN INNOVATIE

LIOF ondersteunt Limburgse MKB-ondernemingen en start-ups bij het realiseren van innovaties gericht op maatschappelijke thema’s.
Eén van deze thema’s is het voorkomen van voedselverspilling. 

Naast het verwaarden van nevenstromen uit de primaire sector, is het voorkomen van nevenstromen een belangrijk aandachtsgebied. Denk hierbij aan de ontwikkeling en toepassing van sensoren voor het bepalen van het juiste oogstmoment, innovatieve verpakkingsmaterialen en logistieke oplossingen om ketens te verkorten en zodoende productkwaliteit langer te behouden. 

Online Impactsessie 10: "VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT"

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.” Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X