Eind maart ging het masterclassprogramma van het project ‘Let’s change the face of food waste’ van IntelligentFood officieel van start. Daarnaast vinden binnenkort de Bake-Off en Cook-Off wedstrijden met reststromen plaats tussen de studenten van het ROC Zadkine en het Albeda College. Door middel van deze masterclasses en wedstrijden worden studenten, docenten en mkb-medewerkers bewust gemaakt van voedselverspilling zodat ze kunnen bijdragen aan het tegengaan daarvan.
IntelligentFood organiseert samen met ROC Zadkine, Albeda College en Hogeschool Rotterdam zes masterclasses op het gebied van duurzaamheid, verspilling en circulariteit voor het project ‘Let’s change the face of food waste’ (LCTFOFW). Eén van de doelen van het projectteam is het tegengaan van voedselverspilling. Door middel van deze interessante masterclasses worden studenten, docenten en mkb-medewerkers bewust gemaakt van dit maatschappelijk probleem, zodat ook ze kunnen bijdragen aan het tegengaan van voedselverspilling.
Op donderdag 23 maart gaf Junion Hanenberg, de oprichter van IntelligentFood, de aftrap van het masterclassprogramma met de masterclass ‘Voedselverlies en -verspilling theorie’. Het programma vindt plaats van 23 maart t/m 9 mei. Tijdens deze masterclasses komen verschillende gastsprekers aan het woord, waaronder de Slowaakse topkok Vojtech Végh, die de masterclass ‘Voedselverspilling in de professionele keuken’ geeft in de vorm van een kookworkshop. De gastsprekers nemen de aanwezigen mee in de wereld van voedselverspilling en behandelen actuele onderwerpen als circulaire economie en reststromen.
Ga voor meer informatie over de masterclasses en om je aan te melden naar deze link.
Naast het masterclass programma organiseert IntelligentFood samen met ROC Zadkine en Albeda College de Bake-Off (5 april) en de Cook-Off (18 april). De wedstrijden zijn onderdeel van ‘Let’s change the face of food waste’, waarin de studenten van de Brood en Banket-opleiding en de Zelfstandig werkende kok-opleiding van beide scholen lekkere en innovatieve producten creëren op basis van reststromen. Vervolgens presenteren de studenten de lekkernijen aan een jury.
Wil je graag de Bake-Off en/of de Cook-Off bijwonen om te ruiken, proeven en (be)oordelen? Stuur dan een e-mail naar info@intelligentfood.nl. Beide proeverijen zijn kosteloos, de organisatie vraagt in ruil alleen een eerlijke mening over de producten.
IntelligentFood is stakeholder van Samen Tegen Voedselverspilling.