Het tegengaan van voedselverspilling begint met inzicht in de reststromen van een bedrijf of sector. Dit inzicht geeft de mogelijkheid om te sturen op vermindering of hogere verwaarding. De afgelopen maanden hebben MVO Nederland en Milgro vanuit actielijn 2 ‘Samen tegen voedselverspilling in ketens’ in kaart gebracht wat de huidige reststromen en de kansen voor vermindering en hogere verwaarding van deze reststromen voor de brood- en deegsector zijn.
De resultaten worden gedeeld tijdens een stakeholdersessie op 30 januari bij Milgro. De uitnodiging om deel te nemen staat open voor iedereen die actief is in de brood- en deegsector, of partijen die willen bijdragen aan het verminderen of verwerken van de reststromen uit deze sector.
Tijdens de bijeenkomst zullen de aanwezigen samen kijken waar concrete kansen liggen, zowel voor individuele bedrijven als voor samenwerking in de keten. Ben je geïnteresseerd en wil je aanwezig zijn bij het evenement? Dan kun je je nog aanmelden via deze link: https://www.mvonederland.nl/event/stakeholdersessie-reststroomverwaarding-brood-en-deeg
Bron: Milgro