MVO Nederland

MVO Nederland

“Wij helpen ondernemers samenwerken om sneller en slimmer voedselverspilling aan te pakken in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika.”

Samen Tegen Voedselverspilling - MVO Nederland - Gerard Teuling

Gerard Teuling

Sectormanager agribusiness
 

Bewustwording

De bewustwording van voedselverspilling is enorm versneld. De agrifood sector krijgt steeds meer inzicht in de uitdagingen, oplossingen en het vermarkten. We zijn er nog lang niet, maar steeds meer ondernemers steken hun handen uit de mouwen. Samenwerken is hierbij de sleutel! MVO Nederland, hét bedrijvennetwerk op het gebied van MVO in Europa, ziet het oplossen van verspilling en verwaarden van reststromen als een kernpunt binnen de verduurzaming van de voedselketen.

Krachten bundelen

Met ons innovatieprogramma Ontkiem je Kracht worden ondernemers met goede oplossende ideeën verder geholpen. Een van de initiatieven die hier uit voortgekomen is, is Verspilling is Verrukkelijk. Daarnaast kunnen ondernemers elkaar op de Food Waste Community ‘ontmoeten’ en inzichten en ervaringen met elkaar delen. In het kader van het belang van het bundelen van krachten nemen we ook deel aan Samen Tegen Voedselverspilling en andere initiatieven.

 
Online Impactsessie 10: "VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT"

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.” Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X