MVO Nederland

“Wij helpen ondernemers samenwerken om sneller en slimmer voedselverspilling aan te pakken in Nederland, Afrika, Azië en Latijns-Amerika.”

Samen Tegen Voedselverspilling - MVO Nederland - Gerard Teuling

Gerard Teuling

Sectormanager agribusiness
 

Bewustwording

De bewustwording van voedselverspilling is enorm versneld. De agrifood sector krijgt steeds meer inzicht in de uitdagingen, oplossingen en het vermarkten. We zijn er nog lang niet, maar steeds meer ondernemers steken hun handen uit de mouwen. Samenwerken is hierbij de sleutel! MVO Nederland, hét bedrijvennetwerk op het gebied van MVO in Europa, ziet het oplossen van verspilling en verwaarden van reststromen als een kernpunt binnen de verduurzaming van de voedselketen.

Krachten bundelen

Met ons innovatieprogramma Ontkiem je Kracht worden ondernemers met goede oplossende ideeën verder geholpen. Een van de initiatieven die hier uit voortgekomen is, is Verspilling is Verrukkelijk. Daarnaast kunnen ondernemers elkaar op de Food Waste Community ‘ontmoeten’ en inzichten en ervaringen met elkaar delen. In het kader van het belang van het bundelen van krachten nemen we ook deel aan Samen Tegen Voedselverspilling en andere initiatieven.