Nieuws

Agenda

april, 2020

Geen evenementen

Nieuws

12 maart 2020

Nederlandse supermarkten maken voedselverspilling inzichtelijk

Leidschendam, 12 maart 2020 – Van al het voedsel dat supermarkten in Nederland aanbieden, wordt gemiddeld 98,3% verkocht. 1,7% van het voedsel, uitgedrukt in kilogrammen, komt niet […]
24 februari 2020

Samen prioriteiten bepalen om spelregels te veranderen

Actielijn 4 Tegen welke belemmeringen lopen bedrijven aan, welke oplossingen zijn er voorhanden en welke prioriteiten moeten er gesteld worden om in 2030 de spelregels zodanig aangepast te […]
14 februari 2020

Dry misting experience

Wat is die mist boven de groente en bananen in de supermarkt? De "Dry Misting Experience" onthult in de Verspillingsfabriek waarom dat is. Om daar een antwoord op te geven opende 11 februari de 'Dry Misting Experience' […]
14 februari 2020

Voedingscentrum trapt invriesactie af

Eten invriezen heeft veel voordelen. Door slim in te vriezen help je voedselverspilling te voorkomen: winst voor het milieu én voor je portemonnee. De aftrap van de […]
14 februari 2020

Kleine porties lanceert nieuwe restaurant app

De website KleinePorties.nl is een inspiratie- en restaurantplatform gericht op kleine eters. Zo draagt dit platform bij aan het voorkomen van voedselverspilling. De site groeit snel en daarom is […]
31 januari 2020

Winnaars MBO challenge voedselverspilling 2019 BEKEND!

Op donderdag 30 januari is de winnaar van de MBO Challenge Voedselverspilling 2019 bekend gemaakt tijdens het eindevent bij Three-Sixty in Veghel. Studenten Food, Life en Innovation […]
17 januari 2020

Milgro en MVO Nederland: Stakeholdersessie Brood en Deeg

Het tegengaan van voedselverspilling begint met inzicht in de reststromen van een bedrijf of sector. Dit inzicht geeft de mogelijkheid om te sturen op vermindering of hogere […]
15 januari 2020
De bekendmaking van de resultaten van de Food Waste Challenge

Forse vermindering voedselverspilling in horeca mogelijk

In Nederland wordt veel eten weggegooid. Niet alleen thuis maar ook in de horeca. Om ervoor te zorgen dat er minder voedsel in de horecabranche wordt weggegooid […]
X