Nieuws

Niks meer de prullenbak in

Toine Timmermans is het Nederlandse gezicht in de strijd tegen voedselverspilling. De programmamanager Duurzame Voedselketens van Wageningen University & Research wil maar één ding: voedselverspilling in Nederland verminderen. “Een kwart van ons voedsel gaat de prullenbak in en dat moeten we voorkomen. Eigenlijk heel simpel.”

Samen Tegen Voedselverspilling: Pure Winst - Event 12.3

Aftermovie Event 12.3

Op 12.3 hebben vertegenwoordigers van bedrijven, organisaties en overheden verbinding gezocht en gevonden rondom de thema’s ‘Pure Winst’ en ‘Hoe #verspillingsvrij ben jij?’

STV: Challenge tegen voedselverspilling

Challenge: help mee voedselverspilling te verminderen met digitale tools

Jaarlijks verspillen we in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton voedsel. Er valt dus nog een hoop te verbeteren aan de efficiency binnen de voedselketen. Daarom organiseren Nederland ICT en Wageningen University & Research (WUR) in samenwerking met Samen Tegen Voedselverspilling een Challenge.

Voucherregeling Samen tegen voedselverspilling

Voucherregeling Samen tegen voedselverspilling in de keten

Om bedrijven te stimuleren tot innovaties voor het voorkomen en verminderen van voedselverspilling, is een voucherregeling opengesteld. Daarmee kunnen bedrijven kennis inkopen voor het uitvoeren van advies- en onderzoeksprojecten op het gebied van voedselverspilling. 50% van de kosten tot een bedrag van € 15.000,- per voucher wordt vergoed. Deze voucherregeling wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

NPO - Keuringsdienst van Waarde - Buitenbeentjes

Als consument betaal je drie keer voor voedselverspilling

In Nederland gaat jaarlijks gemiddeld 2 miljard kilo voedsel verloren. Daarom startte deze maand de campagne ‘hoe #verspillingsvrij ben jij?’. Het tv-programma 'Keuringsdienst van Waarde' sprak Toine Timmermans, directeur van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de man achter het plan tegen voedselverspilling in Nederland.

Samen Tegen Voedselverspilling: Lions VN-dag

Lions VN-dag: 'voedselvoorziening in tijden van klimaatverandering'

Op zaterdag 9 maart organiseerden de Haagse Lionsclubs de Lions VN-dag. De titel van het symposium was 'Voedselvoorziening in tijden van klimaatverandering', geïnspireerd door 2 van de duurzaamheidsdoelstellingen van de VN: 'zero hunger' en 'responsible consumption and production'. Minder voedselverspilling was 1 van de thema's en Toine Timmermans, directeur van Samen Tegen Voedselverspilling, hield er een presentatie.

Fiscaal voordeel tegengaan van grondstofverspilling

In 2019 fiscaal voordeel voor verminderen voedselverspilling

Ondernemers die investeren in het verminderen van voedselverspilling kunnen belastingvoordeel krijgen met de regeling MIA\Vamil. Dat blijkt uit de Milieulijst 2019. Het verminderen van voedselverspilling is daar als nieuw thema aan toegevoegd.

Kerstactie #samenminder

Kerstactie #samenminder

Eind 2018 hebben we met elkaar aandacht gegeven aan 3e Kerstdag-opmaak dag. Hier werd de focus gelegd op de overgebleven kliekjes van de Kerstdagen, om te zorgen dat deze niet in de afvalbak verdwijnen.

Onderzoek naar voedselverspilling in de horeca

De Rooi Pannen doet onderzoek naar voedselverspilling in horeca

De Rooi Pannen deed samen met de Tilburgse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en studenten van Wageningen University & Research onderzoek naar voedselverspilling in de horeca.