Nijsen Company

Nijsen Company

"Nijsen is een familiebedrijf in Veulen, nabij Venray. Met ruim 100 collega’s werkt het bedrijf al meer dan 30 jaar dagelijks aan een duurzamere voedselproductie. Nijsen maakt van reststromen uit de levensmiddelenindustrie via eigen korte ketens weer eten: Food for Feed for Food. Jaarlijks brengt Nijsen ruim 100.000 ton levensmiddelen terug in de voedselkringloop als hoogwaardig en varkens- of Kipster kippenvoer."

Nijsen Company

Karel v.d. Velden

Business Development Manager
 

Zo draagt Nijsen samen met de varkenshouder, Kipster en de levensmiddelenindustrie bij aan de circulaire landbouw én een duurzamere varkens- en pluimveehouderij. Met als uiteindelijk doel een duurzaam en lekker stukje vlees of ei. Door op deze manier voedselverspilling te voorkomen verlagen we de carbon footprint van varkensvlees en het Kipster-ei. Daarnaast verlagen we ook het grondgebruik van het voedsel en creëren we ruimte voor bio-diversiteit.

ONTZORGING

Nijsen heeft alles in eigen beheer; van ophalen van de reststromen tot en met het maken van gestandaardiseerde eindproducten: Food for Feed for Food. Het bedrijf wat er met reststromen van bedrijven door de hele keten heen gebeurt en brengen dat via data voor hen in beeld. Ze beschikken over alle benodigde, uitgebreide certificeringen. Hygiëne staat voorop. Daarom kan Nijsen zowel eenweg- als meerweg-colli verwerken. Het proceswater uit de wasstraten wordt weer ingezet als grondstof voor vloeibare diervoeders.

 
 

FLEXIBEL

Met een eigen logistieke organisatie is het bedrijf zeer flexibel. en kan een breed scala aan producten, met een grote diversiteit aan producteigenschappen verwerkt worden: droog/nat, brood & deeg, verpakt/onverpakt, hard/zacht, houdbaar/ bederfelijk.

INNOVATIE

Nijsen is het eerste bedrijf ter wereld met een wereldwijd erkende LCA voor veevoeders gemaakt van, naast co-producten uit de levensmiddelenindustrie, voormalige levensmiddelen. Het bedrijf heeft een netwerk aan stakeholders (overheden, NGO's, kennisinstellingen, etc.) rond thema's als voedselverspilling, duurzaamheid, recycling etc.. Sinds 1989 draagt Nijsen bij aan het actief verduurzamen van de productie van varkensvlees, eieren en zuivel door continu te applicaties te ontwikkelen die dit mogelijk maken. Naast de landbouwhuisdieren worden ook concepten ontwikkeld voor insecten, fermentatie en andere consumentenmarkten dan voedsel. Het doel is het zo hoog mogelijk verwaarden van reststromen.

 
Online Impactsessie 10: "VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT"

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.” Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X