NoFoodWasted

NoFoodWasted

"Als je iets wilt veranderen dan moet je dat zelf doen. Je moet niet wachten op Den Haag of Brussel of andere instanties. Als consument hebben we ontzettend veel macht. We moeten bottom-up samenwerken, bereik creëren en verandering teweegbrengen."

Samen Tegen Voedselverspilling - Stakeholders - August de Vocht - Oprichter NoFoodWasted

August de Vocht

Oprichter

Alles kan anders!

NoFoodWasted is opgericht vanuit de overtuiging dat het anders kan. Verspilling van (goed) voedsel is voor ons al een hele lange tijd een bikkelharde realiteit. Het feit dat een derde van al het voedsel dat wereldwijd geproduceerd wordt in de afvalbak verdwijnt, is dan ook een statistiek die ons al een hele tijd dwars zat.

NoFoodWasted Box

Uit de vraag naar concrete oplossingen voor dit probleem, waar iedereen van profiteert, ontsprong  de app NoFoodWasted. Voor consumenten was het nog nooit zo makkelijk om voedselverspilling tegen te gaan en tegelijkertijd geld te besparen. Supermarkten, restaurants, groentejuweliers en bakkerijen zetten hun producten, die tegen de houdbaarheidsdatum lopen, op de app, in de vorm van een zogeheten NoFoodWasted Box. Een consument kan één of meerdere box(en) bestellen via de app en vervolgens afhalen bij de betreffende locatie – een win-win-win situatie wat ons betreft. Samen gaan we voor die 50% minder voedselverspilling in 2030!

 

 
 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK

Ja, ik meld me aan voor de Verspillingsvrije Week 2021.

X