Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB)

"Door het stakeholderschap aan Stichting Tegen Voedselverspilling willen de Nederlandse Industriële Bakkers een bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van de Nederlandse Voedingsmiddelenindustrie en de vermindering van de voedselverspilling in de keten zodat grondstoffen maximaal gebruikt gaan worden."

NVB

Wim Kannegieter

directeur vereniging
 

De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) is een werkgeversorganisatie die de belangen van de middelgrote en grote industriële bakkerij-ondernemingen in Nederland behartigt op het gebied van arbeid/arbeidsomstandigheden, voedsel/voedselveiligheid en proces-/product technische duurzaamheid en duurzame productie.

De NVB vertegenwoordigt de groep van industriële bakkerijbedrijven die in de bedrijfstak over het jaar 2020 een volumeaandeel van 84,3% en een waardeaandeel van 79,1% in de inhome broodmarkt van Nederland (84,5% inhome 15,6% out of home) had. De totale consumentenomzetwaarde van de broodmarkt (inhome en out of home samen) ligt rond de 2,313 miljard euro (2020). Een daling van 1,0% t.o.v. 2019. (bron: Gfk/Foodbase).