Online Impactsessies

 

Online Impactsessies

Om jou op de hoogte te houden van de initiatieven van Samen Tegen Voedselverspilling en haar stakeholders, ontwikkelingen op het gebied van het verminderen van voedselverspilling, en de gemaakte impact in het land, creëren we informatieve, inhoudelijke podcasts en video’s met diverse sprekers en thema’s. Of het nu een terugblik is op onze Online Impactsessies of een discussie over actuele onderwerpen rondom voedselverspilling, wij delen de bijzondere gesprekken en inzichten op deze pagina.

 

ONLINE IMPACTSESSIE 8: “VOEDSELVERSPILLING, KLIMAAT EN BROEIKASGASUITSTOOT”

Tijdens deze sessie gaat Sanne Stroosnijder, Business Development Manager bij Samen Tegen Voedselverspilling, samen met Jan Broeze en Heike Axmann van Wageningen Food & Biobased Research, in gesprek over de relatie tussen voedselverspilling, klimaat en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.

 

ONLINE IMPACTSESSIE 7:
“SPELREGELS VERANDEREN”

Tijdens deze sessie gaat Niels Dijkman, Programma Manager bij Samen Tegen Voedselverspillingsamen met Hilke Bos-Brouwers, Senior Scientist & Project leaderbij Wageningen Food & Biobased Researchin gesprek met diverse coalitiepartners over ‘Spelregels Veranderen’.

 

ONLINE IMPACTSESSIE 6: “VERPAKKEN IS NUTTIG EN NODIG”

Tijdens deze sessie gaat Toine Timmermans, directeur Samen Tegen Voedselverspilling, in gesprek met Chris Bruijnes, directeur van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en Ulphard Thoden van Velzen, senior onderzoeker bij Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) over het thema van het project ‘Verpakken versus Verliezen’. Een project van WFBR, KIDV, CBL, FNLI, GroentenFruit Huis, NRK en Samen Tegen Voedselverspilling.

 

IMPACTSESSIE 5: "KICK-OFF VERSPILLINGSVRIJE WEEK"

In deze Online Impactsessie starten we gezamenlijk de Verspillingsvrije week en gaat Toine Timmermans, directeur van Samen Tegen Voedselverspilling, in gesprek met een aantal partners van de Verspillingsvrije week. Tevens deelt minister Carola Schouten haar tips om verspilling tegen te gaan.

 

ONLINE IMPACTSESSIE 4: “VERSPILLINGSVRIJE WEEK 2020”

Tijdens deze sessie gaat Toine Timmermans, directeur Samen Tegen Voedselverspilling, in gesprek met Marjolijn Schrijnen, manager Actielijn Consument van Samen Tegen Voedselverspilling, over de Verspillingsvrije week 2020, die dit jaar plaatsvindt van 1 tot en met 7 september. Wat is het doel van de week, wat gaat er gebeuren, welke middelen zijn er beschikbaar en welke partijen doen er allemaal al mee? Een aantal partners vertellen hoe zij in actie komen tijdens de week. Met als doel om met elkaar deze week tot een groot succes te maken.

 

ONLINE IMPACTSESSIE 3:
“CONSUMENTENGEDRAG TIJDENS COVID-19”

Tijdens deze sessie vertellen Gertrude Zeinstra, onderzoeker Wageningen University & Research, en Corné van Dooren, Expert Duurzaam Eten van het Voedingscentrum, over de resultaten van hun onderzoek naar effecten van COVID-19 maatregelen op voedselverspilling bij de consument thuis.

 

IMPACTSESSIE 2: “DE IMPACT VAN COVID-19 OP VOEDSELBANKEN”

Tijden deze sessie ging Toine Timmermans in gesprek met Tom Hillemans, vice-voorzitter van Voedselbanken Nederland, en Eppo Bruins, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie, over de dynamiek in de afgelopen periode en de langere termijneffecten van de COVID-19 crisis en de daaropvolgende economische crisis en behoeftes van de Voedselbanken.

 

Impact Sessie 1 "Het topje van de aardappelberg"

Tijdens deze sessie vertelt Lianne de Bie, directeur van het Slow Food Youth Network, over de symbolische aardappelberg in de strijd tegen voedselverspilling.

 

X