PerfoTec

"'Het tegengaan van kwaliteitsverliezen/ voedselverspilling' is bij oprichting van PerfoTec in 2004 van een persoonlijk doel naar een bedrijfsdoelstelling gegaan. Door groenten en fruit langer vers en houdbaar te maken, wordt er minder weggegooid en dat is precies waar wij al ruim 17 jaar aan werken."

PerfoTec

Bas Groeneweg

CEO
 

Houdbaarheidsverlenging van groenten en fruit

PerfoTec technologie meet de ademhalingssnelheid van groenten en fruit en voorziet de verpakking van het precieze aantal gaatjes die het nodig heeft, om een optimale atmosfeer te creëren voor desbetreffende product. De nodige zuurstof kan in de verpakking komen en de overbodige hoeveelheid CO2 kan de verpakking verlaten. Het product wordt als het ware in slaap gebracht, ademt constanter, langzamer en blijft langer vers en houdbaar.

Van oogst tot op ons bord – Wanneer het langer houdbaar is, is de kans groter dat het niet wordt verspild

Als voorbeeld gebruiken we transport en opslag van groenten en fruit:
Per saldo draagt het toepassen van transport via de zee bij aan het milieu. Groenten en fruit worden voor een groot deel per vliegtuig getransporteerd. Zeeschepen doen er toch al snel drie weken over om de vracht vanuit Afrika of Zuid-Amerika naar Europa te varen. Dat brengt aanzienlijke risico’s met zich mee. Een enkel schimmeltje in bijvoorbeeld een partij blauwe bessen kan uiteindelijk een groot deel van de batch ongeschikt voor consumptie maken. Zodra het schip aankomt in de haven van de eindbestemming beoordeelt een kwaliteitscontroleur de partij. Wanneer de kwaliteit wordt afgekeurd heeft de vracht alleen maar geld en grondstoffen gekost. PerfoTec technologie maakt voor steeds meer producten zeevracht mogelijk, waarbij de producten verser aankomen dan normaal met luchtvracht.

Om het geheel wat meer te visualiseren – animatie ‘How it Works’ (Engels): https://youtu.be/dyQL1sSh-uA