INVRIEZEN: LEKKER VOOR LATER
- De ideale temperatuur van de vriezer is -18 °C of kouder. Er kunnen dan geen bacteriën groeien.
- Welke producten kun je wel invriezen en welke producten niet? Bekijk hier het filmpje met tips en adviezen. En wist je dat je ook verse kruiden kunt invriezen? Bekijk hier hoe je dat kunt doen.
- Als een product tegen de houdbaarheidsdatum loopt, bedenk dan dat je de meeste producten alsnog in kan vriezen. Ontdooi ze wanneer je ze nodig hebt en eet ze dan binnen 24 uur op.
- De Vriezersticker helpt je om producten langer te bewaren en werkt als een geheugensteuntje. Deze niet-permanente sticker plak je in de vriezer. Bij het openen zie je in 1 oogopslag hoelang brood, kliekjes, vlees, vis, groente en fruit houdbaar zijn als je het invriest. Bestel hier gratis de vriezersticker (je betaalt alleen de verzendkosten).
- Als je een niet voorverpakt product invriest, doe dat dan in een gesloten bakje of diepvrieszak en voorzie het van de naam en invriesdatum.
- Je kunt de houdbaarheid van groenten verlengen door ze eerst kort te koken (2 minuten) voordat je ze invriest. Je kunt de groente nu nog maanden bewaren.
- Ontdooi je vriezer 1 keer per 3 maanden.
- Young Man Opening Freezer With Frozen Vegetables Inside.
TIPS VOOR ONTDOOIEN
- Als je restjes op een goede manier ontdooit, krijgen schadelijke bacteriën minder kans. Veilig ontdooien kan door de restjes de avond van tevoren in de koelkast te leggen, of door het te ontdooien in de magnetron. Op het aanrecht laten ontdooien kun je beter niet doen, bij kamertemperatuur kunnen ziekmakende bacteriën snel uitgroeien.
- Verhit ontdooide producten goed en eet ze meteen op. Dat geldt voor maaltijdrestjes en -kliekjes, vlees- en visproducten én groenten.
- Smaak kan achteruitgaan na het ontdooien. Kijk, ruik en proef daarom ook na ontdooien en bereiden.
Bron: Voedingscentrum.nl