Gebruik je restjes
RECEPTIDEEËN
Er bestaan verschillende receptensites waarbij je één of meerdere ingrediënten invullen. Zo vind je snel een nieuw recept, waar je restjes in kan verwerken. In de receptenapp Slim Koken kun je invullen welke producten je nog in huis hebt. Vervolgens krijg je volop inspiratie wat je ermee kunt maken. Via de website van het Voedingscentrum kun je op meerdere ingrediënten zoeken. Of bekijk de website van jouw favoriete supermarkt voor heel veel recept inspiratie!
Bekijk ook deze inspiratievideo's:
Op zoek naar nog meer inspiratie? In magazines van supermarkten maar ook op diverse blogs en sites vind je leuke content over koken met restjes:
- Closeup of a cheerful young couple picking some fruit and veggies from the fridge to make some healthy breakfast on Sunday morning. Shot from inside the working fridge.
Tips voor restjes
- Geef 'oud' brood een nieuw leven. Maak er een tosti van, een ovengerecht of eigengemaakte croutons. Vries brood dat je niet direct opeet in. Ontdooi alleen de boterhammen die je nodig hebt.
- Verwerk overrijp fruit in een toetje. Meng het fruit bijvoorbeeld door de kwark of yoghurt. Of maak eens pannenkoekjes met banaan, blauwe bessen of appel.
- Beschadigde of minder verse groente kun je nog goed gebruiken in soep. Vries groenten in als je ze niet op tijd op kunt eten. Dat doe je door ze kort te koken en in te vriezen.
- Heb je een grotere hoeveelheid vlees of vis gekocht? Vries dan het deel dat je niet direct opeet in. Vlees en vis blijft in de vriezer maanden goed. In de koelkast is een geopende verpakking vlees of vis maar 2 dagen goed. Dat geldt ook voor bereid(e) vlees en vis.
- Berg je restje direct op in de koelkast, vriezer of voorraadkast, als je iets overhoudt.
Bron: Voedingscentrum.nl