Bewaren

 • Houdbaarheidsdatums
  Wist je dat er 2 houdbaarheidsdatums zijn? Ten minste Houdbaar Tot – dit staat op producten die niet snel bederven. Na de datum kan de kwaliteit achteruit gaan. Dus kijk, ruik en proef of het nog lekker is ná de datum. En Te Gebruiken Tot – dit staat op producten die zeer bederfelijk zijn. De datum geeft de laatste dag aan waarop het nog veilig is om te eten.

  Lees meer
 • Bakjes zijn je beste vriend
  Als je restjes goed bewaart, kun je het later die week nog prima eten. Bewaar het in afgesloten bakje of trommel om het te beschermen tegen uitdrogen, bacteriën en andere stoffen. Je kunt stickers gebruiken om de inhoud en de datum op te schrijven. Zo weet je precies hoe lang het nog goed is!
 • Invriezen: lekker voor later
  Je kunt verrassend veel invriezen! Zo blijft het weken of zelfs maanden goed. De vriezer stopt of remt de groei van schadelijke bacteriën. Met de vriezersticker zie je in één oogopslag hoelang brood, kliekjes, vlees, vis, groente en fruit houdbaar zijn in de vriezer.

  Bekijk alle tips voor het optimaal benutten van je vriezer.
 • Koel, koeler, koelkast
  Sommige producten bewaar je het beste in de koelkast, zoals rauw vlees, rauwe vis, vleeswaren, eieren, slagroomgebak, zachte kaas en gesneden groente. Op de koelkaststicker staat de juiste bewaarplek van 12 veelgebruikte producten.

  Bekijk tips om je koelkast optimaal te benutten.
 • Word bewaar wijzer
  Hoelang kun je een geopend product bewaren? Wat is de beste bewaarplek voor je eten en drinken (de koelkast, vriezer of voorraadkast)? En hoe herken je bederf? In de online Bewaarwijzer vind je het bewaaradvies van meer dan 2.000 producten.  Inclusief een omschrijving hoe je bederf kunt herkennen. Op www.veggipedia.nl staat het bewaaradvies van alle groente en fruitsoorten.

VERSPILLINGSVRIJE NIEUWSBRIEF

Ja, ik meld me aan voor de Verspillingsvrije nieuwsbrief.

X