Koken

 • Eten over? Delen!
  Te veel gekookt? Je kan altijd eten invriezen voor later. Of kijk of je de buren of vrienden blij kan maken met een maaltijd. Dit is ook mogelijk via de website www.thuisgekookt.nl. Thuiskoks bieden hier maaltijden aan die hun buurtgenoten kunnen afhalen.
 • Kook je koelkast leeg
  Maak een gerecht met ingrediënten uit je koelkast, vriezer en/of voorraadkast die als eerste op moeten. Of roep een vaste restjesdag uit, bijvoorbeeld Verspillingsvrijdag! Er zijn een heleboel simpele en lekkere gerechten waarin restjes tot hun recht komen, denk aan een omelet, soep, een roerbakgerecht, salade of quiche.

  Meer restjes inspiratie.
 • Meten is weten
  Precies genoeg koken kan lastig zijn. Vooral bij pasta, rijst en couscous, omdat deze producten flink uitzetten tijdens het koken. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen zoals een weegschaal, koffiekopje of het Eetmaatje. Het Eetmaatje is handig omdat de hoeveelheden in porties staat aangegeven. Bekijk hier hoeveel je per persoon nodig hebt.

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X