Syngenta Seeds B.V.

“Met gerichte veredeling kunnen we verspilling van groenten tegengaan van grond tot mond. Zo voorkomen we bij de teler oogstverlies door groenten weerbaar te maken tegen ziektes en extreme weersomstandigheden. Bij verwerkers treedt vaak snijverlies op, ook daar bieden we oplossingen voor. Een goed voorbeeld is onze “hamburgersla” waarvan alle blaadjes perfect op een hamburgerbroodje passen. Ook bij consumenten, waar bederf een bekende oorzaak is van verspilling, voorkomen we verspilling door de houdbaarheid van groenten te verlengen”.

Syngenta Seeds B.V.

Sjaak van der Ploeg

Hoofd Groenten veredeling Europa
 

Met gerichte groenteveredeling gaan we voedselverspilling tegen

Naar schatting gaat een derde van al het voedsel dat wereldwijd wordt geproduceerd verloren of wordt verspild voordat het op tafel komt. Als onderdeel van ons Good Growth Plan, zet Syngenta zich in om deze wereldwijde uitdaging aan te gaan. We innoveren door nieuwe gewassen te ontwikkelen die voedselverspilling verminderen en helpen telers om veilig, voedzaam en voldoende voedsel voor mensen over de hele wereld te kunnen produceren.

Groenten op maat

Voedselverspilling van groenten vindt plaats in de hele keten: op het veld, als gevolg van insecten, ziekten en onkruid, of arbeidstekorten, in de opslag door bederf, of tijdens transport, door schade of vertragingen. Ook gaat veel verloren in winkels, in restaurants en thuis.

Met gerichte veredeling kunnen we verspilling van groenten tegengaan van grond tot mond. Zo voorkomen we bij de teler oogstverlies door groenten weerbaar te maken tegen ziektes en extreme weersomstandigheden. Bij verwerkers treedt vaak snijverlies op, ook daar bieden we oplossingen voor. Een goed voorbeeld is onze “hamburgersla” waarvan alle blaadjes perfect op een hamburgerbroodje passen. Ook bij consumenten, waar bederf een bekende oorzaak is van verspilling, voorkomen we verspilling door de houdbaarheid van groenten te verlengen.