Slow Food Youth Network

Slow Food Youth Network

“SFYN maakt een abstract vraagstuk als voedselverspilling toegankelijk voor consumenten en geeft handvaten hoe iedereen kan bijdragen aan een oplossing. Fill bellies instead of bins.”

STV-SFYN-Lianne de Bie

Lianne de Bie

Directeur
 

Damn Food Waste

Slow Food Youth Network (SFYN, voorheen YFM) – vraagt al jaren aandacht voor voedselverspilling. Onder andere via Damn Food Waste, een coalitie van partijen die aandacht vragen voor het wereldwijde probleem van food waste. We doen dit door het organiseren van gratis megalunches waarbij mensen kosteloos kunnen genieten van een maaltijd bereid met voedsel dat gered werd van de vuilnisbak. Op de website van Damn Food Waste kan je allerlei tips vinden om zelf voedselverspilling tegen te gaan. Damn Food Waste richt zich daarbij niet alleen op consumenten en burgers; we vragen ook boeren, horeca, onderwijs, bedrijven en politici hun verantwoordelijkheid te nemen in de strijd tegen voedselverspilling.

World Disco Soup Day

Ook op internationaal vlak dragen we ons steentje bij. Jaarlijks vragen we op World Disco Soup Day met onze Disco Soup-events in minstens veertig landen aandacht voor het enorme probleem dat voedselverspilling is, door er een positieve draai aan te geven. Onder begeleiding van dansbare muziek laten we zien dat food waste tegen gaan leuk en vooral lekker is. World Disco Soup Day vindt jaarlijks plaats van Australië tot Zwitserland en Sao Paolo tot Stockholm. 

 

Een stap verder

Binnen Samen Tegen Voedselverspilling slaan we de handen ineen met verschillende partijen die daadwerkelijk een stap verder willen zetten. We hebben hoge ambities en willen ieder lid scherp houden. Alleen samen kunnen we de strijd tegen voedselverspilling winnen.

 
 
Online Impactsessie 10: "VERSPILLINGSVRIJ OP DE POLITIEKE AGENDA: SAMEN NAAR MEER IMPACT"

“Weloverwogen omgaan met ons voedsel en behoud van grondstoffen heeft geen politieke kleur, maar leidt voor iedereen tot positieve impact, zowel vanuit economisch, sociaal als klimaatperspectief.” Begin april schreef Samen Tegen Voedselverspilling dit in een open brief aan de informateur en de Tweede Kamer-fracties. Tijdens de volgende Online Impactsessie gaan we graag met jullie in gesprek over de inhoud van deze brief. Hoe verankeren we voedselverspilling stevig op de politieke agenda met, voor en door de stakeholders van Samen Tegen Voedselverspilling en andere belanghebbende partijen?

Aanmeldformulier verspillingsvrije nieuwsbrief

Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe verspillingsvrije acties en de Verspillingsvrije Week van 2021

X