SPAR University

SPAR University

"Onze winkelteams streven ernaar om voedselverspilling tegen te gaan, de Zero Waste Bag is een mooie tool die we dagelijks inzetten. Ook organiseren we geregeld ‘campustalks’ en blijven zo met elkaar in gesprek over onze gezamenlijke ‘sustainable roadmap’."

Samen Tegen Voedselverspilling - Stakeholders - SPAR University - Erwin Binneveld

Erwin Binneveld

Chief Grow Officer
 

 

Zero Waste Hero

Wij dragen graag een steentje bij om voedselverspilling tegen te gaan. Zo hebben onze winkelteams gekeken naar het vulproces. Wat blijkt, veel teamleden willen eigenlijk niet fifo vullen want de producten met 1 dag verschil worden toch verkocht op één dag door onze hoge omzetsnelheid in de winkels. We laten om die reden het woord ‘derving’ steeds meer los in onze winkels en hebben een ander vertrekpunt. Niet de focus op kosten, maar op ‘hoe voedselverspilling te verminderen’. Een ‘Zero Waste Hero’ speelt hier een belangrijke rol in het team. Hij/zij zorgt ervoor dat de versproducten in de winkel op de houdbaarheidsdatum worden gecontroleerd terwijl de vulploeg zich puur op snelheid richt met vullen. Dit is beter voor onze winkels, want op deze manier vervullen wij de wens van vullers dat zij gewoon snel kunnen vullen, zonder steeds de ‘oudere producten’ met een kortere THT er uit te moeten halen. Doordat de Zero Waste Hero hier tijd en aandacht aan besteed, zien we het ‘waste percentage’  verminderen.

 

 

Zero Waste Bag

De Zero Waste Hero zorgt er met het team voor dat wij elke dag  onze verspilling verzamelen in de winkels. In onze SPAR university app koop je voor 3 euro een ‘Zero Waste Bag’ (cq verspillingstas) met een minimale waarde van 10 euro. Onze teams vullen de Zero Waste Bag met al het lekkers wat er op dat moment ‘over’ is. De inhoud verschilt dus van dag tot dag. Zo houden wij het spannend, het is de ultieme vertaling om voedselverspilling tegen te gaan. Zo maken we onze teams blij, de wereld blij en vooral de studenten (onze klanten) blij.

 

 

VERSPILLINGSVRIJE WEEK

Ja, ik meld me aan voor de Verspillingsvrije Week 2021.

X