Food Tech Brainport

Haal alles uit je grondstoffen met het toepassen van nieuwe technologieën

De wereld verandert en onze voedselbehoefte verandert mee. We willen meer mensen voeden maar aan de andere kant ook zuiniger omgaan met onze aarde en onze grondstoffen. Zo min mogelijk verspillen, ook bij het produceren van ons voedsel is hiervoor ontzettend belangrijk. Food Tech Brainport gelooft dat dit kan met het inzetten van innovatieve technologieën bij het produceren van voedsel.

Samen met kennisinstellingen en technologiebedrijven vinden we manieren om álle grondstoffen uit producten optimaal te verwerken tot voeding. Door hier op in te zetten heb je minder verspilling in het voedselproces. Maar we maken producten ook op duurzamere manieren langer houdbaar. Mét behoud van smaak en gezonde voedingsstoffen. Hierdoor ontstaan gezondere producten en is door de houdbaarheid ook minder verspilling bij de consument. Food Tech Brainport helpt voedselproducerende ondernemers nieuwe levensmiddelentechnologieën sneller en beter in te zetten om verspilling tegen te gaan.

Fieldlab Food Tech Park

Dit doen we door faciliteiten en toegang tot kennis, kapitaal en netwerken aan te bieden op het gebied van food en technologie. Onze expertisegebieden zijn:

  • Milde scheiding;
  • Milde conservering;
  • Benutten van alle grondstoffen uit het product;
  • Robotica, High Tech en sensoring;

Start-up, MKB’er of multinational, zij kunnen bij ons terecht in een laagdrempelige proeftuinomgeving voor het testen, produceren en de versnelde marktintroductie van innovatieve applicaties en producten. Hierbij begeleiden we de ondernemers van productontwikkeling tot productie.

Deel mee in de kennis, faciliteiten en netwerken van Food Tech Brainport.