Wij werken aan #verspillingsvrij. Doe mee!

Ook bij jou thuis valt er veel winst te behalen met het voorkomen van voedselverspilling. Door precies te kopen wat je nodig hebt, op maat te koken en slim te bewaren voorkom je dat je eten moet weggooien. Dat is beter voor het milieu én je portemonnee. Zo kun je iedere dag een beetje meer #verspillingsvrij zijn. Met deze 6 stappen kun je al veel winst behalen:

  1. Check je voorraad. Wat moet eerst op?
  2. Maak een planning en boodschappenlijst.
  3. Kook precies genoeg.
  4. Gebruik je zintuigen bij de THT datum. Kijk, ruik en proef!
  5. Zet je koelkast op 4ºC.
  6. Weet waar je eten het best bewaart.

Bekijk de tips hieronder of doe mee en deel jouw tip of inspiratie met #verspillingsvrij!

Kopen
Koken
Bewaren
Overig

Alles bekijken

Restjes? Daar kan je nog heel veel mee doen! In de receptenapp Slim Koken kun je zoeken op meerdere ingrediënten of sla het op in de digitale koelkast voor een reminder!

Lees meer

Uitdaging! Ruim deze week je koelkast en voorraadkast op en probeer zoveel mogelijk te koken met dingen die je nog in huis hebt. Zo voorkom je verspilling en bespaar je geld. Win-Win!

Lees meer

Precies genoeg rijst of pasta koken? Weeg je porties af of gebruik het handige Eetmaatje voor het afmeten van de juiste porties.

Lees meer

Gebruik je zintuigen bij de THT datum (kijk, ruik, proef!)

Lees meer

Maak je een gerecht dat bestaat uit meerdere elementen? Bijvoorbeeld pasta met tomatensaus en salade. Zorg dan dat je de elementen ook los kunt bewaren. Je kunt dan veel creatiever omgaan met je restjes en je hoeft niet steeds hetzelfde te eten!

Een (koel)kast vol maar ga je binnenkort op vakantie? Maak je buren, familie of vrienden er blij mee of organiseer een gezellig tapasdiner met alles dat je over hebt.