Wij werken aan #verspillingsvrij. Doe mee!

Ook bij jou thuis valt er veel winst te behalen met het voorkomen van voedselverspilling. Door precies te kopen wat je nodig hebt, op maat te koken en slim te bewaren voorkom je dat je eten moet weggooien. Dat is beter voor het milieu én je portemonnee. Zo kun je iedere dag een beetje meer #verspillingsvrij zijn. Met deze 6 stappen kun je al veel winst behalen:

  1. Check je voorraad. Wat moet eerst op?
  2. Maak een planning en boodschappenlijst.
  3. Kook precies genoeg.
  4. Gebruik je zintuigen bij de THT datum. Kijk, ruik en proef!
  5. Zet je koelkast op 4ºC.
  6. Weet waar je eten het best bewaart.

Bekijk de tips hieronder of doe mee en deel jouw tip of inspiratie met #verspillingsvrij!

Kopen
Koken
Bewaren
Overig

Alles bekijken

Aanbiedingen zijn verleidelijk, maar als je meer koopt dan je nodig hebt, ben je vaak toch duurder uit. Denk dus bij vers-aanbiedingen goed na hoe je alle producten kunt gebruiken of invriezen.

Maak een planning voor meerdere dagen en schrijf op een boodschappenlijstje wat én hoeveel je nodig hebt.

Lees meer

Wie zijn voorraad op orde heeft, verspilt minder. Check dus altijd je keukenkast, koelkast en vriezer vóórdat je boodschappen doet.

Lees meer

Voor een beter overzicht van je voorraad heeft de Japanse opruimgoero Mari Kondo een handige tip: Bewaar al je 'droge' voorraadproducten in doorzichtige potten. Zo zie je in één oogopslag waar je bijna doorheen bent voordat je boodschappen gaat doen.