Wij werken aan #verspillingsvrij. Doe mee!

Ook bij jou thuis valt er veel winst te behalen met het voorkomen van voedselverspilling. Door precies te kopen wat je nodig hebt, op maat te koken en slim te bewaren voorkom je dat je eten moet weggooien. Dat is beter voor het milieu én je portemonnee. Zo kun je iedere dag een beetje meer #verspillingsvrij zijn. Met deze 6 stappen kun je al veel winst behalen:

  1. Check je voorraad. Wat moet eerst op?
  2. Maak een planning en boodschappenlijst.
  3. Kook precies genoeg.
  4. Gebruik je zintuigen bij de THT datum. Kijk, ruik en proef!
  5. Zet je koelkast op 4ºC.
  6. Weet waar je eten het best bewaart.

Bekijk de tips hieronder of doe mee en deel jouw tip of inspiratie met #verspillingsvrij!

Kopen
Koken
Bewaren
Overig

Aanbiedingen zijn verleidelijk, maar als je meer koopt dan je nodig hebt, ben je vaak toch duurder uit. Denk dus bij vers-aanbiedingen goed na hoe je alle producten kunt gebruiken of invriezen.

Restjes? Daar kan je nog heel veel mee doen! In de receptenapp Slim Koken kun je zoeken op meerdere ingrediënten of sla het op in de digitale koelkast voor een reminder!

Lees meer

Groot of klein gezin? Vries restjes altijd in de juiste porties in. Bedenk voor het invriezen hoe je het gerecht weer gaat gebruiken.

Weet waar je eten het best bewaart. Gebruik de online Bewaarwijzer en vind het bewaaradvies van meer dan 2.000 producten.

Lees meer

Uitdaging! Ruim deze week je koelkast en voorraadkast op en probeer zoveel mogelijk te koken met dingen die je nog in huis hebt. Zo voorkom je verspilling en bespaar je geld. Win-Win!

Lees meer

Maak een planning voor meerdere dagen en schrijf op een boodschappenlijstje wat én hoeveel je nodig hebt.

Lees meer

Precies genoeg rijst of pasta koken? Weeg je porties af of gebruik het handige Eetmaatje voor het afmeten van de juiste porties.

Lees meer

Zet je koelkast op 4ºC graden. Dit is de ideale koelkasttemperatuur.

Lees meer

Wie zijn voorraad op orde heeft, verspilt minder. Check dus altijd je keukenkast, koelkast en vriezer vóórdat je boodschappen doet.

Lees meer

Gebruik je zintuigen bij de THT datum (kijk, ruik, proef!)

Lees meer

Heb je nog verse kruiden liggen? Snijd ze fijn en doe ze met (olijf)olie of water in een ijsblokjesvorm en vries dit in. Zo heb je altijd een handige en snelle smaakmaker bij de hand!

Voor een beter overzicht van je voorraad heeft de Japanse opruimgoero Mari Kondo een handige tip: Bewaar al je 'droge' voorraadproducten in doorzichtige potten. Zo zie je in één oogopslag waar je bijna doorheen bent voordat je boodschappen gaat doen.